SDHL-KVALET: Svensson inför returmötet

I eftermiddag tar Göteborg emot Malmö i SDHL-kvalet. Det är den andra matchen i bäst av tre matcher.

Inför mötet med motståndet Malmö har Göteborg vunnit en match då man vann det första mötet nere i Malmö med 2-1. En match då nerverna stod i centrum. Hockeybladet har tagit sig ett snack med Göteborgs Elin Svensson inför returmötet mot Malmö.

För att vinna

För att vinna måste Göteborg spela som man gjorde i den tredje perioden i det första mötet med Malmö. I slutskedet av matchen menar Svensson att Göteborg spelade sitt spel på ett bra sätt då man utnyttjade spel med hög fart, puckarna djupt och fler puckar på mål.

− Spela som vi gjorde i tredjeperioden. Hög fart, puckarna djupt och många puckar på mål, säger Svensson till Hockeybladet inför returmötet mot Malmö.

För att vinna måste man också förbereda sig på bästa möjliga sätt. Hur Göteborg förbereder sig inför matchen på lördagseftermiddagen är genom att träna på fredagen, samt att äta och sova bra innan matchdagen.

− Vi tränar på fredag, sen ska vi sova bra och äta bra, säger Svensson.

Mycket känslor i förra mötet

Förra mötet bjöd på mycket känslor, även ett och annat yxhugg. Men det är inget som Svensson vill sätta stopp för. Göteborgsforwarden vill istället att man släpper känslorna lös då det blir ett roligare möte.

− Jag tycker att man ska släppa lös dem, det blir lite roligare då, säger Svensson inför mötet.

Siffrorna från förra mötet

Förra mötet var väldigt jämnt och slutade med 2-1 till Göteborgarna. Under matchens gång avfyrades 53 skott på mål, 26 av dem kom från Malmö håll och 27 av dem kom från Göteborg. Under den förra matchen som spelades under onsdagskvällen gjorde båda målvakter 25 räddningar.

Utvisningar, det hade Göteborg flest av med hela tio minuter och hemmalaget landade på sex utvisningsminuter. Noterbart är också att Göteborg hade ett hundraprocentigt boxplay under de tio minuterna. Än mer noterbart är att inget av målen gjorde mål i numerärt överläge.