Krislaget värvar från Tjeckien
Arkivbild. Foto: Bildbyrån
För en månad sedan flaggades det i media om att krislaget Göteborg HC endast hade åtta kontrakterade spelare. Nu värvar klubben sin 17:e spelare, Tereza Radova från Tjeckien. 

Krislaget Göteborg i SDHL värvar från Tjeckien. Blott 18-åriga Tereza Radova är klar för klubben och är nu den sjuttonde signerade spelaren.

I mitten på juni gick Göteborg själva ut och flaggade för att ekonomin var katastrof i klubben och att spelare efter spelare lämnade. Att man skulle kunna värva helt utan pengar verkade vara en svår, men inte omöjlig uppgift. Nu har man gjort klart med sin andra tjeckiska.

– Det har alltid varit en dröm att spela i Sverige och att möta en av världens bästa ishockeyspelare säger Radova till Göteborgs hemsida 

Tereza Radova är en ung back med mycket stor potential att utvecklas till en superback

Radova är fast besluten om att bli en bättre hockeyspelare under sin tid i Sverige. Hon är även medveten att hon kommer att spela i en av världens bästa ligor.

– Jag tror att det kommer att bli riktigt hård säsong. Det finns massor av fantastiska spelare i SDHL och ligan är bättre och bättre varje år.

Hennes mål är att ta en plats i det tjeckiska landslaget. Där har hon hittills gjort sju matcher. Göteborg själva är väldigt nöjda med övergången.

– Tereza Radova är en ung back med mycket stor potential att utvecklas till en superback. Hon är trots sin unga ålder erfaren och kommer att bli tillgång både offensivt och defensivt. Vi ser fram mot en stark utveckling under Stefanies coachning skriver klubben på sin hemsida.

Läs mer om Göteborg här >>>

Kommentarer

Kommentarer