Trots förlusten – Lias Andersson i händelsernas centrum

Mål, assist och flera utvisningar. Frölundas stortalang Lias Andersson stod i centrum under tisdagens match mot Rögle och var ett positivt utropstecken trots förlusten. Hockeybladet träffade Lias efter matchen.

Rögle tog under tisdagskvällen emot ett formstarkt Frölunda hemma i Lindab Arena. Ett Frölunda som kom till matchen med fyra raka segrar i bagaget. En av dem kom i torsdags då just Rögle besegrades med hela 5-1 hemma i Scandinavium. Under tisdagskvällen skulle dock den sviten komma att brytas när Rögle vann med 4-3.

Efter matchen träffade Hockeybladet Frölundas talang Lias Andersson som var inblandad i mycket under matchen med ett mål, en assist och två utvisningar.

Ni slog Rögle ganska överlägset så sent som i torsdags. Tror du att ni kanske underskattade Rögle under inledningen av dagens match med tanke på hur komfortabelt ni vann senast?
– Nja, det tror jag inte. Man ska inte underskatta något lag i den här ligan. Det är klart vi vet att vi slog dem senast men det är inget som ska påverka den här matchen. Vi måste komma ut bättre under matchinledningen. Ska tilläggas att Rögle gör det väldigt bra så det ska man inte ta ifrån dem heller. Vi måste bara göra det bättre.

I händelsernas centrum

Lias Andersson var som sagt inblandad i väldigt mycket under matchen. Först serverade han snyggt pucken fram till Victor Olofsson som gav Frölunda en 1-0 ledning. Sen hamnade han i en dispyt med Rögles Ben Youds framför Rögles mål som slutade att båda fick sitta av en tvåminutare. Utvisningen skulle dock visa sig bli lönsam för Lias och Frölunda för direkt från utvisningsbåset störtade han fram och petade in pucken till en 2-1 ledning under inledningen av den andra perioden.

-Jag kommer direkt från utvisningsbåset och vi har anfall så jag försöker bara ta mig in i anfallszonen så fort som möjligt. Sen ser jag en lucka och försöker bara störta mot mål. Sen får jag en… ja, vet inte om man kan kalla det för passning, skott eller kanske en dump från Hjalmarsson (Simon) som jag bara försöker träffa på volley. Det var väl en lyckoträff men såklart gött att den gick in.

Frölunda har trots sina fyra raka segrar inför den här matchen haft det tufft på bortaplan under den senaste tiden och man har nu förlorat fyra av sina fem senaste matcher på bortais.

-Jag vet faktiskt inte varför det har varit så utan vi får rannsaka oss själva när det gäller vårat spel på bortaplan. Vi är nu spellediga fram till lördag och sedan har vi två raka hemmamatcher. Det ger oss tid till att träna på bra och se över de detaljer i spelet som vi gör sämre idag.

Frölunda möter Malmö hemma på lördag och Karlskrona hemma på torsdag i nästa vecka.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN