Rögle fick revansch i ett mycket jämnt möte

När lagen möttes i torsdags blev det en ensidig historia som slutade med seger med hela 5-1 för Frölunda. När lagen under tisdagen möttes igen så blev det däremot väldigt jämnt. Och det slutade också med en annan vinnare.

Det var näst intill ett back-to-back möte i Ängelholm då lagen möttes så sent som i torsdags. Då krossade Frölunda Rögle med övertygande 5-1 i Göteborg. Det var därför inte så förvånande ett det var ett väldigt revanschsuget Rögle som tog emot Frölunda. Matchinledningen ägdes helt av Rögle som tryckte tillbaka Frölunda på ett mycket imponerande sätt och hade flera bra chanser till ett ledningsmål. Det tvingade även Frölunda till en timeout redan efter cirka tre minuter. Ett Frölunda som efter det visade att hockey inte alltid är en rättvis sport då man tidigt därefter tog ledningen med 0-1 genom Victor Olofsson. Efter det blev den första perioden jämn och hemmalaget skulle se till att det även var jämnt på resultattavlan då Jack Connolly kvitterade matchen.

Jämnt och intensivt

Den andra perioden var även den jämn men desto mer intensiv än den första perioden. Det var två lag som inte var rädda att spela aggressivt och det blev gruff efter nästan varje avblåsning. Även målen fördelades jämnt inledningsvis och fem minuter in i perioden stod det 2-2 efter mål av Lias Andersson och Taylor Matson. Mot slutet av mittenakten drog Frölunda på sig två utvisningar med kort varsel vilket ledde till att Rögle fick chansen i spel 5-3. Det skulle man också utnyttja när Jack Connolly gjorde sitt andra mål för kvällen. Snyggt framspelad av Juhamatti Aaltonen. Det var det sista som hände i den andra perioden och Rögle gick in i den tredje med en uddamålsledning.

Frölunda tryckte på

Den tredje perioden fanns det nästan bara ett lag på isen då Frölunda pressade på ordentligt för att få in en kvittering. Men Rögles försvar var bra och inte minst målvakten Emil Kruse såg till att Rögle behöll sin ledning. När sex minuter återstod kom istället målet åt andra hållet efter att Taylor Matson snott åt sig pucken för att skapa ett friläge. Fri mot Mattson i Frölundas mål gjorde han inga misstag utan kunde utöka Rögles ledning.

Viktig reducering för Frölunda

Direkt därefter kom dock ett reduceringsmål från Frölundas Matt Donovan som skickade iväg ett halvdant skott som studsade till och lurade Emil Kruse i Rögles mål. Slutminuterna bestod nästan endast av ordentlig press från ett jagande Frölunda. Men målet kom aldrig utan Rögle kunde hålla ut och vinna med 4-3 i ett mycket jämnt möte.