Färjestad vinner toppmötet

Ikväll vinner Färjestad mötet mot gästerna Rögle vilket var en riktig toppmatch mellan andra placerade hemmalaget och gästerna som inför matchen låg på en tredjeplats.

Matchen slutar efter tre perioder med resultatet 3-2 till hemmalagets fördel. Efter tre intensiva, tuffa och jämna perioder lyckas Färjestad dra det längsta strået.

Matchen

Den första perioden bjöd inte på speciellt mycket då den slutade mållös. Däremot visar matchen i första perioden att matchen blir en högintensitets match. Den första perioden slutar 0-0.

I den andra perioden var däremot nollan spräckt för hemmalaget då Röglebacken Kodie Curran lyckas dra in ett skott från backposition. Färjestad kommer däremot tillbaka när deras Carl Jakobsson styr in kvitteringspucken bakom Rögles målvakt. Den andra perioden slutar 1-1.

Den tredje perioden är inledningsvis jämn och bjuder på riktig klasshockey med en otroligt hög intensitet och det blev en period med mål. Det första målet kom efter tolv minuter in då Marcus Nilsson kunde göra ledningsmålet för Färjestad då han bryter sig fri och stänker upp pucken i nättaket. Utdelningen för Färjestad tog inte slut där då Gustav Rydahl utökar ledningen för Färjestad genom att pricka in det tredje målet för Färjestad under kvällen. Rögle skulle däremot komma tillbaka och göra slutminuterna av matchen olidligt spännande då Rögles Anton Bengtsson skulle reducera Färjestads ledning och samtidigt göra Rögles andra mål för matchen. Perioden slutar 2-1 och matchen slutar 3-2 då Färjestad vinner toppmötet.

Hög intensitet

Den höga intensiteten tycker jag är något som Färjestad gynnas av då man lyckas att utnyttja snabbheten av passningarna, skridskoåkningen och skotten till max. Även om Färjestad inte driver spelet till hundra procent hela tiden så tycker jag att man även i spelet utan puck utnyttjar den höga match-hastigheten.

Färjestad vinner det fysiska spelet

Färjestad vinner inte bara toppmötet utan man vann även den fysiska matchen i mötet mot Rögle. Färjestadsspelarna känns storleken större än Röglespelarna genom hela matchen då man vinner de flesta närkamper.