BESKEDET: Stjärnan är inte en del av Djurgårdens trupp längre

0
5992
Djurgårdens IF
Foto: Bildbyrån
Joakim Eriksson, sportchef i Djurgården, bekräftar att stjärnan Andreas Enqvist inte är en del av Djurgårdens trupp längre. Han kommenterar även läget i truppen och potentiella nyförvärv.

Ett dystert besked för alla Djurgårdare – stjärnan Andreas Engqvist inte är en del av Djurgårdens trupp längre, berättar Joakim Eriksson för Hockeybladet. Engqvist, som missade i stort sett hela förra säsongen på grund av ytterligare en hjärnskakning är fortfarande inte symptomfri. Enligt Joakim Eriksson är det viktigaste att Andreas tillfrisknar.

Förra säsongen slutade med silver. Nu när silly-season har dragit igång har det ryktats en hel del om Djurgårdens målvakt Adam Reideborns vara eller icke vara i klubben kommande säsong. För tillfället är ingenting klart menar Joakim Eriksson.

– Det återstår att se hur det blir med Adam. Det finns ett tydligt ryskt intresse och det finns också ett löfte från vår sida att han ska få lämna oss. Men avtal och så vidare är inte helt färdiga och pengar på plats. De sakerna måste gå igenom för att saker och ting ska bli 100 procent säkra. Vi befinner oss i en förberedande fas för hur vi ska ersätta honom, så vi sonderar marknaden utifrån det, säger han till Hockeybladet.

Under fredagen, efter att denna intervju gjordes, presenterades Adam Reideborn för Ak Bars Kazan.

Kommer de tillbaka till Djurgården?

Efter en succéartad säsong skrev backen Olle Alsing tidigare under våren på ett NHL-kontrakt med den Ottawa Senators. Enligt Joakim Eriksson är förhoppningen att backen ska lånas ut till Djurgården nästa säsong.

– Vi har goda förhoppningar om att Olle kommer bli utlånad till oss. Han har ett avtal både med både Ottawa och Djurgården, säger han till Hockeybladet.

Gällande Dick Axelsson är ingenting klart än. Axelsson hade en tuff start på den förra säsongen då han drogs med skador, men efter jul vaknade han till liv. Under sluttampen av säsongen och genom hela slutspelet var han en av lagets bärande spelare. Både han själv och Djurgården har uttryckt ett intresse om en fortsättning, men det återstå att se var forwarden hamnar nästa säsong.

Djurgårdsfansens drömvärvning

En spelare som intresserar många klubbar i Sverige är Patrik Zackrisson. Ekerö-sonen, med erfarenhet från SHL, NLA och KHL ses av många Djurgårdsfans som en drömvärvning.

– Patrik ryktas det om i många klubbar, inte bara Djurgården. Det är givetvis så när Patrick väl väljer att på riktigt lyssna in den svenska marknaden, för fortfarande är hans fokus på den Ryssland och utlandet, men skulle han göra det på riktigt är givetvis vi intresserade men det är ganska många andra klubbar som också är det, säger Joakim Eriksson till Hockeybladet.

Se hela intervjun här

Läs mer om Djurgården>>>

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

16 − 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.