KLART: Målvaktsstjärnan lämnar för KHL

0
456
Foto: Bildbyrån
Djurgården har efter finalförlusten mot Frölunda tappat många namnkunniga spelare. Spelare som bland annat Daniel Brodin och Axel Jonsson-Fjällby lämnar för Schweiz respektive NHL. Nu står det även klart att man drabbas av ytterligare en tung förlust som lämnar för spel i KHL.

Det har under en längre tid spekulerats om intresse från NHL gällande flera av Djurgårdens spelare, där bland Emil Bemström och Jakob Lilja. Ett annat namn som har varit aktuellt för NHL spel är målvakten Adam Reideborn som stod för en fantastisk säsong i Djurgårds-kassen. Nu bekräftar klubben via sin hemsida att Reideborn lämnar DIF. Men inte för NHL, målvakten har skrivit på för ryska Kazan i KHL.

– Adam Reideborn kommer att lämna oss för spel i KHL och Kazan. Han hade en utköpsklausul som han valt att utnyttja och trots att vi gärna hade sett Adam i Djurgårds-tröjan även nästkommande säsong så önskar vi honom lycka till, säger sportchef Joakim Eriksson till lagets hemsida.

Enligt sportchef Eriksson blir de sista pusselbitarna i Djurgårdens lagbygge att hitta en bra ersättare till Reideborn samt att hitta offensiv spetskompetens för att vara ett topplag även kommande säsong.

Kontraktet mellan Reideborn och Kazan gäller över säsongen 2019/20.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.