SPORTCHEFEN: ”Får se hur Engqvist hanterar en tackling”

Andreas Engqvist har vid sidan av isen kört för fullt i lite över en månad. Ett positivt tecken för kommande säsong. Däremot råder det fortfarande vissa tvivel om en comeback är fullt möjlig. Laget går på is om en månad och där kommer en del frågetecken besvaras.

En frisk Andreas Engqvist vore ett rejält lyft för Djurgården kommande säsong. ”Ante” har kört för fullt den senaste månaden och har enligt Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson inte haft några bakslag och är symptomfri.

-Engqvist har kört för fullt den senaste månaden och är symptomfri. Säger Joakim Eriksson till Hockeybladet.nu

Liknande situation som under säsongen

Andreas Engqvist kämpade sig tillbaka efter smällen på annandagen mot Mora. I mars gjorde han comeback. En comeback som varade i fyra matcher innan symptomen kom tillbaka.

-Det blev fyra matcher och jag kände att dom tre första kändes helt okej. Det kändes bra och jag fick spela ganska mycket. Det var inte direkt någon mjukstart. Sen fjärde matchen så kände jag direkt att det var något som inte stämde och jag fick kliva av i andraperioden. Sa Engqvist till Hockeybladet efter den avbrutna comebacken.

Situationen då som nu är ganska lika varandra. Engqvist kände sig pigg och fräsch och kände inte av några symptom under träning i gym och barmark. Utan det var senare när han klev på is som symtomen kom tillbaka. Något Joakim Eriksson är fullt medveten om.

-Nu går vi ju inte på is förens om någon månad och då får vi se hur han exempelvis hanterar en tackling och högt tempo.

-Nu gäller det att köra på under sommaren fram tills vi går på isen och där och då så får man se hur det går. Nu har jag kört några veckor och det flyter på sen får man se, sa Enqvist till hockeybladet i tidigare intervju.

Kan få spela med tonat visir

En åtgärd i att få Andreas Engqvist spelklar är att låta honom under säsongen spela med tonat visir. Detta då det är Skonsammare för ögonen/huvudet då det reflekteras mindre ljus, folk med migrän/huvudvärk/hjärnskaknings dilemman. Det är förbjudet i SHL men Djurgården har sökt despens för detta redan under förra säsongen.

-Ja det är emöjlighet. Nu vet jag inte om Andreas kommer spela med det eller inte. Men det är något vi sökt dispens för och vi gjorde det redan under föregående säsong avslutar Joakim Eriksson till Hockeybladet.nu

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN