SLUTSPEL 2019: Kopplar Djurgården greppet inför ett fullsatt Hovet?

Djurgården har haft fullt hus i samtliga slutspelsmatcher på Hovet den här säsongen. Nu väntar ytterligare en match inför 8 098 åskådare. Kopplar Djurgården greppet om semifinalserien?
[event_teams 38056]

Färjestad vann den första semifinalen mot Djurgården, efter det har stockholmarna steppat upp rejält och vänt på steken. Inför matchen på ett knökfullt Hovet har de chans att koppla ett rejält grepp på Färjestad.

Klassen bättre

Efter att ha varit totalt utspelade i de två första perioderna har Djurgården ägt i stort sätt varje period. Nu verkar man dessutom lyckats täppa till FBK:s fantastiska powerplay där man de två första matcherna hade 83,33 procent i spelformen. Hade det inte varit för ett bortdömt mål hade Karlstadslaget haft 100 procent i powerplay de första två matcherna. I den senaste fick värmlänningarna endast ett powerplay och det kunde Djurgården manövrera ut.

Nu ska Djurgården spela inför sin fanatiska hemmapublik och får laget bara igång spelet kommer de att bäras fram. Det lär bli jobbigt i så fall för både Färjestad och domarna.

Domarna

Under de båda matcherna i Karlstad hamnade domarna i fokus, så även på Hovet. Efter förra matchen riktade Djurgårdens Dick Axelsson en skopa till motståndarna, som också stänkte över lite på domarna.

– De har en drös med hockeymördare. Vi måste spela minst lika fult som dem, sa Dick Axelsson i CMore under den senaste matchen på Hovet.

Annars trivs Axelsson som fisken i vattnet när det är gnälligt och grinigt. Han är just nu tillsammans med Sebastian Strandberg och Axel Jonsson Fjällby den stora orsaken till att Djurgården vänt på steken i semifinalen. Vad händer då om förstafemman kommer igång?

Skavanker

Säsongen börjar lida mot sitt slut och det är många spelare som spelar halvskadade, en del säkert helskadade också. Djurgårdens kapten Jacob Josefson missade senaste matchen, är han tillbaka ikväll? Hur är hans form om han skulle vara tillbaka? Får han igång sin kedja i så fall?

Färjestad måste få igång sin förstafemma, den som var helt outstanding i den första matchen. De har varit nästan osynliga i de två andra matcherna.

Klockan 19.30, observera tiden är det nedsläpp på Hovet och vi har minst tre perioder framför oss. Kvällens tips, 2-1 till Djurgården igen – om det blir under ordinarie till eller på övertid, det låter vi vara osagt.

Hur slutar det tror du?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN