Foto: Bildbyrån/Montage
Färjestad tror att de får Djurgårdens Dick Axelsson ur spel genom att hacka på honom. Hockeybladets Tomas Hedlund menar att det är precis tvärtom. Det är nu Dick Axelsson trivs som bäst skriver han i en krönika. Håller du med?

Slutspel – det är nu Dick Axelsson trivs som bäst. Han älskar varje sekund på isen, även om han blir omilt behandlad av motståndarna. Själv skickade han en syrlig passning till motståndarna, inte för att klaga – utan för att reta upp dem. Det ligger i Axelssons natur och jag älskar det.

– De har en drös med hockeymördare. Vi måste spela minst lika fult som dem, sa Dick Axelsson i CMore under matchen igår.

Är på honom hela tiden

Inför serien sa Färjestads spelare att nyckeln till seger mot Djurgården var att få Dick ur spel. Genom att trigga honom att ta dumma utvisningar. Att få honom ur balans. Något måste ha gått snett hos Färjestad när Dick Axelsson spelade där förra säsongen. Märkte de inte att han blev bättre ju mer motståndarna var på honom?

Nej, Joakim Nygårds och kompani, ska ni få Dick Axelsson ur balans och spela dåligt? Då ska ni ignorera honom totalt. Ni föder en best som bara bli bättre och bättre ju mer skit han får. Han ger tillbaka, han skapar chanser och sist men inte minst – han är där och avgör matcherna.

Pådrivare

Det ska inte stickas under stolen med att Dick Axelsson gjorde en ganska slät figur under grundserien. En hel- eller halvskadad Axelsson som missade ett antal matcher. Såg ut att tänka mer på den nyfödda sonen än på ishockey. Det muttrades rätt hårt mot honom å Hovets läktare, hemma i TV-sofforna och inte minst på sociala medier.

Nu är tongångarna helt annat i Djurgårdslägret. Axelsson växer för varje smäll, för varje tjuvnyp och för varje smädelse av motståndarspelare och fans. Jag är säker på att allt Dick Axelsson gör på isen är utstuderat. Får han en smäll så ger han två. Gör motståndaren något fult på isen så kastas en vattenflaska i båset och det kommer barnförbjudna ord ur hans mun. När han blir utvisad tar han ut det på båsdörren och motståndarna jublar – de har gått rakt in i ”Dickens” fälla.

Ta en titt på Dick Axelsson imorgon i Löfbergs Arena. Är han i avbytarbåset driver han på medspelarna som om han vore lagkapten. Han pratar med, eller snarare kommenterar, domarna hela tiden. Han är en nagel i ögat på motståndet. Dessutom tvekar han inte att säga vad han tycker. Nu kallar han Färjestadsspelarna för en drös hockeymördare. Något som så klart blossar upp som en majbrasa i media och med det sätter sig under skinnet på Djurgårdens motståndare. Han får Färjestadsspelarna att börja tänka.

Dick Axelsson är en matchvinnare och det är nu han är som bäst! Räcker det för att Djurgården ska vinna semifinalen mot Färjestad? Det vet vi senast på skärtorsdag.

Kommentarer

Kommentarer