”Lill-fimpen” – ”Kan prestera mot starka lag”

Äpplet faller inte långt från trädet. I alla fall inte om vi jämför William ”Lill-fimpen” Eklund med pappa Christian ”Fimpen” Eklund. I gårdagens vinst mot Örbro bjöds det inte endast på hetsiga diskussioner och mycket känslor utan även karriärens första poäng i Djurgårdens A-lag. 

Han har stora skridskor att fylla. Christian ”Fimpen” Eklunds karriär som spelare i Djurgården är över, men hans son har däremot precis fått fart på sin sejour i Djurgårdens A-lag. I det tidigare mötet mot Örebro stod han inte endast för en assist men var även mycket snabb och effektiv på skridskorna. Vad innebär vinsten mot tabelltoppen? William Eklund berättar: ”Vi kan prestera mot starka lag”

Första poängen i A-laget

Djurgården har på den senaste tiden haft skadeproblem som inneburit en osäkerhet i truppen. I mötet mot Örebro i lördags fick exempelvis den tidigare petade Jesper Pettersson återvända till truppen. Även yngre spelare matchas när skadeläget ser ut som det gör. William Eklund, även känd som ”Lill-fimpen” spelade åter igen för A-laget. Denna gången stod han inte endast för en skicklig prestation när det kommer till skridskoåkning men även sin första poäng i SHL. Hur kändes det egentligen att göra poäng framför pappa Christian Eklund, som alltså var på plats på Hovet?

–  Det är såklart jättecoolt. Han har varit med sedan början så det är sjukt roligt!

”Lill-fimpen” – ”Vi kan prestera mot starka lag”

Vinsten mot Örebro blev den åttonde raka vinsten hemma på Hovet. Örebro, som själva ligger högt upp i tabellen väntades bli ett tufft möte med tanke på lagets makabra bortaform. Med skandalomsusade Robin Kovacs, som inte är speciellt populär hos Djurgården, var båda lagen beredda på ett riskfyllt möte. I och med Djurgårdens vinst fortsätter den framgångsrika formen, William Eklund menar att det är just det som de kommer ta med sig inför nästa möte.

– Vi tar väl med oss att vi vann, att vi tog tre poäng och att vi kan prestera mot starka lag och ta poäng där också, det är vad vi tar med oss!

Grinigt mot Örebro – ”Det blir väl så”

I en tidigare artikel berättade pappa Christian ”Fimpen” Eklund om ett tips han gav sin son tidigt in i karriären. Ett tips som handlade om att kolla numret på den motståndare som kommit undan med en ful tackling eller spelat på marginalerna, för att senare kunna hämnas i ett senare byte när domaren inte tittar. Efter det griniga mötet mot Örebro på Hovet var detta kanske ett tips William Eklund tog till sig ute på isen? Det såg så ut med tanke på hur grinigt det blev i den andra perioden.

– Ja det är väl så det blir när det är två jämna lag ute på isen. Det är två starka lag som vill vinna och då blir det grinigt såklart. Men det är bara roligt!

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN