KLART: Landslagsmålvakten tillbaka i DIF

Lagbygget inför kommande säsong startade tidigt i år. Idag kunde SHL-klubben Djurgården presentera tre nya spelare som ansluter till klubben. En av dem får ett kärt återseende med sin gamla klubb. 

Landslagsmålvakten lämnar Skellefteå och återvänder tillbaka till Djurgården inför kommande säsong. Han, tillsammans med två andra spelare, kunde idag bekräftas vara klara för Stockholmsklubben.

Landslagsmålvakten tillbaka i DIF

Idag kunde Djurgården bekräfta på sin hemsida att landslagsmålvakten Mantas Armalis, tidigare målvakt i Skellefteå, tillsammans med forwarden Linus Andersson samt backen Tobias Ekberg ansluter till klubben. Armalis har Haninge som moderklubb men spelade för Djurgårdens U-16 lag 2007/08. Armalis var även med i A-laget under två säsonger och växte till sig rollen som en riktigt publikfavorit.

– Det är fantastiskt att få komma hem till Djurgården igen, det går knappt att beskriva. Jag flyttar hem till min hemstad, jag ska spela för klubben jag älskar allra mest. Jag har saknat det jättemycket, säger Armalis på klubbens hemsida. 

En back och en forward

Även backen Tobias Ekberg samt forwarden Linus Andersson kunde idag bekräftas vara klara för klubben. Backen Tobias Ekberg kommer senast från SHL-spel tillsammans med Malmö där han denna säsong stod för elva poäng på 51 matcher. .

– Tobias har, i våra ögon, under den senaste säsongen varit en av de bästa backarna i SHL sett till spelet i fem mot fem. Tobias är väldigt duktig på skridskorna och noggrann i sitt spel, såväl i passningsspelet som i sin positionsförmåga på isen, beskriver Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson backen på klubbens hemsida. . 

Forwarden Linus Andersson lämnar Vita Hästen efter en mycket framgångsrik säsong där han stod för 35 poäng på 44 matcher. Andersson har tidigare representerat Skellefteå och varit en del av deras ungdomsverksamhet

– Linus har under denna säsong haft en väldigt fin utveckling i Vita Hästen med Tony Zabel som huvudtränare. Han är en högerfattad forward med utpräglat målsinne och vi ser en stor utvecklingspotential i honom. Som person är Linus väldigt ambitiös, träningsvillig och målmedveten med sin hockey och vi känner att han kommer att passa bra in i vår verksamhet, säger Eriksson

Funderar du på hur värvningsstoppet egentligen fungerar? Läs artikeln här!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN