Järnkaminernas dag: Så bra var klacken

Första hemmamatchen efter årsskiftet är som bekant en dag dedikerad till supporterföreningen Järnkaminerna. Dessutom hyllades klubbikonen Andreas Enqvist inför matchen. Hockeybladet betygsätter klacken efter vinsten med 5 – 3 mot HV71.

Det väntades bli ett kokande Hovet när Djurgården tog emot HV71. Förutom att det var Järnkaminerndas dag hyllades även klubbikonen Andreas Engqvist inför matchen. Järnkaminernas dag – så bra var klacken!

Så lät ett gäng ”Heta kaminer” 

Om det är en grundseriematch som klacken måste vara dominant så är det under Järnkaminernas dag. Då går det inte att komma undan med något medelmåttigt tifo och en halvdan ljudvolym. Lyckades Järnkaminerna överträffa förväntningarna? Det låter vi vara osagt. 

Ljudvolymen går dock aldrig att klaga på när det gäller Djurgården. Det är alltid högt tryck inledningsvis, där flera olika ramsor körs igenom av klacken och mer eller mindre alla deltar. Ingen kan påstå att Järnkaminerna inte är innovativa och flexibla med sina ramsor, då det minst kördes fyra ramsor under de fem första minuterna. Till och med när HV71:s Filip Sandberg gjorde matchens första mål tystnade inte klacken på Hovet utan verkade istället ignorera att hemmalaget nu var i underläge. Men något som däremot är förvånade är att när Djurgården kvitterar matchen, och sedan dessutom tar ledningen genom Dick Axelsson, avtar stämningen en aning. Vilket alltså det motsatta som bör ske i en sådan situation. Kanske ville klacken se på matchen snarare än att heja på laget, men är Järnkaminernas dag verkligen rätt tillfälle att inte skrika sig hes på?

Tifot – Färgglatt konfetti

Denna dag måste ändå räknas som en av de större matcherna Djurgården spelar under grundserien. När det dessutom är fullsatt i Hovet samt att Andreas Enqvist, en ovärderlig djurgårdare ska hyllas ute på isen bör man förvänta sig ett stort och mäktigt tifo. Det var det definitivt inte. När hemmalaget steg ut på isen lyfte ett massivt jubel i Hovet. Klacken på drygt 2100 människor kastade synkat ut konfetti i Djurgårdsfärgerna rött, blått och guld. Sedan svajade klacken praktfullt de stora flaggorna innan hyllningen av Andreas Engqvist drog igång. Visst var det ett tifo, men inte något speciellt märkvärdigt med tanke på vilken kväll detta faktiskt var. Personligen går det att förvänta sig en aning mer på en fronten. 

Konfetti
Konfetti från matchen

Järnkaminernas dag: Så bra var klacken

Ljudvolym: 3 av 5 Järnkaminer

Motivation: Absolut, inledningsvis och avslutningsvis är klacken superb. Bra volym, och ordentliga stigningar på decibelskalan. Men egentligen brukar det mer eller mindre alltid vara så på Hovet. På Järnkaminernas dag tilläts till och med de ditresta fansen från Jönköping under slutet på andraperioden att höras, vilket är väldigt konstigt när hemmalaget där och då ledde matchen. Inte blev det heller bättre när HV71 kvitterade matchen genom Linus Sandin. Att tysta bortaklacken oavsett resultat bör vara regel nummer ett för alla hemmaklackar i SHL. Mot slutet av matchen höjdes tempot en aning, men absolut inte så pass mycket för att höja betyget. 

Ramsor: 5 av 5 Järnkaminer

Motivation: Som tidigare skrivet, Järnkaminerna är otroligt duktiga när det kommer till fantasi och flexibilitet. Samtliga i klacken verkar ha ordentlig koll på när och var i matchen vissa ramsor ska användas. Det kan självklart önskas att variationen fortsatte under helheten av matchen, men det är inte något som bör sänka betyget över den generella prestationen. Det som bara går att älska med Järnkaminernas ramsor är precis det vi fick höra under dagens match. 

Tifo: 2 av 5 Järnkaminer

Motivation: Ett tifo är alltid ett tifo. Men på denna front går det absolut att förvänta sig mer. Djurgården är mesta mästare, har alltid ett tryck på biljetter och brukat generellt vara ett jobbigt lag att möta med tanke på klackens storlek. Hade nykomlingarna Oskarshamn ställt till med ett liknande tifo hade betyget absolut varit högre, men nu är det alltså klackens egen dag, i Djurgården, att förvänta sig något extra är inte något konstigt. Flaggor i kombination med konfettin användes vilket lyfter betyget en aning, det får helheten att kännas helt okej, men att ge ett bättre betyg skulle vara faktaresistens.

Följ Hockeybladet på Facebook och missa inga av våra livesändningar 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN