DJURGÅRDEN: Då är deadlinen för Axelsson – Garrison har landat

0
2544
DJURGÅRDEN: Då är deadlinen för Axelsson – Garrison har landat
Foto: Bildbyrån
Hockeybladet tog ett snack med sportchefen i Djurgården om deadlinen för Axelsson, Garrisons återkomst, målvaktssituationen och Högströmgate.
– Han landade idag i Sverige, säger Joakim Eriksson om Jason Garrison.

När är deadlinen för Dick Axelsson och en eventuell comeback i Djurgården? Hur står det till med förtroendet för Robert Ohlsson? Hur ser Djurgårdens målvaktssituation ut? Stannar Karri Rämö i klubben? När är Robin Jensen tillbaka i spel? Hur ser Joakim Eriksson, sportchef i Djurgården på Högströmgate? Är Patrick Cehlin aktuell för en comeback i Djurgården? Frågorna är många och tillsammans med just Djurgårdens sportchef ska Hockeybldet försöka räta ut frågetecknen.

Karri Rämö

Djurgårdens finska mur, Karri Rämö, har just nu ett kontrakt med Djurgården. Kontraktet kan brytas om två veckor, något som Eriksson inte tror kommer att ske. Djurgårdsmålvakten har under föregående säsonger har problem med skador och genomgått en stor rehabilitering.

–Han är frisk, så att vi har hela tiden haft ambitionen och planerna att han spelar i Djurgården hela säsongen, säger Joakim Eiksson, sportchef i Djurgården till Hockeybladet.

Robin Jensen

Robin Jensen har fått utgå från Djurgårdens aktiva spelartrupp sedan han drabbades av en överbelastningsskada i sitt knä. Han håller just nu på med rehabilitering för knäskadan.  Eriksson, ser det däremot som något positivt ifall Jensen återvänder snart till laget.

– Det skulle varit bra om han blivit frisk, då har vi tre bra, friska målvakter och konkurens, berättar han för Hockeybladet.

Dick Axelsson – Deadlinen

När det gäller Dick Axelssons vara eller inte vara i Djurgården har varit en följetång i media sedan säsongen avslutades i våras. Nu har frågan intensifierats i media igen. När har Djurgården satt deadlinen för Axelsson i klubben?

– Femtonde februari, svarar han kort.

Patrick Cehlin

Forwarden Patrick Cehlin är inte aktuell för spel i Djurgården. Djurgården har för närvarande tillfälle ingen kontakt med forwarden, däremot finns det spelare i Djurgården som är god vän med honom och därför skapas det rubriker.

– Patrick är kompis med många av våra spelare, och därifrån får man viss information, om hur han mår och sånt, jag har ingen insyn i hur långt Patrick har kommit med sin rehabilitering, säger Eriksson.

Eriksson är också snabb med att lägga till att det är viktigt för någon med historik av hjärnskakningar att ta det försiktigt och att ta det i egen takt. Samt att man ska vara väldigt noggrann och försiktig i sin rehabilitering.

– Man måste ställa sig självt frågan – är det värt att göra ännu ett comeback försök, säger en frågande sportchef.

Jason Garrison – säsongsdebuten

Jason Garrison har ännu inte gjort sin första match för säsongen i Djurgårdströjan än, väntan är snart över. Den meriterade Djurgårdbacken med 555 NHL-matcher på kontot har nu återförenats med sitt lag. Garrison landade i Sverige under gårdagen.

– Han kommer att vara matchklar på tisdag (12 november) och kommer med största sannolikhet spela då.

Högström och Pettersson

Eriksson försäkrar Hockeybladet om att Djurgården har pratat med spelarna och vill inte att det ska ske liknande. Då han vill se spelare som följer de regler som finns, men alla är inte perfekta berättar han.

– Sedan finns där inga organisationer eller spelare som är perfekta, ibland sker det överslag.

Utöver det vill inte Joakim Eriksson kommentera de händelserna mer.

Förtroendet för huvudtränaren Ohlsson

Förtroendet för huvudtränaren Robert Ohlsson kvarstår – trots de senaste motgångarna. Eriksson menar på att Djurgården jobbar för långsiktiga processer och tillsammans. Och han förstärker också med att det inte bara är Ohlsson som ska ta ansvar, utan han själv har ansvar för lagbygget och spelarna har ansvar för hur de presterar.

– Det finns ett stort förtroende för Robban, avslutar han.

Djurgården har också lagkaptenen Jacob Josefson på skadelistan. Han beräknas vara tillbaka från sin fotskada till bortamatchen mot Växjö på annandag jul.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

14 + fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.