Joakim Fagervall inför derbyt: ”Det är vårt ABC som gäller”

Björklöven har imponerat under de inledande matcherna och ligger på en tredjeplats i tabellen efter fyra spelade omgångar. Idag ställs man mot tvåan och rivalen Modo. Björklövens tränare, Joakim Fagervall, ser fram emot matchen. 
– När man kliver in i en fullsatt T3 Arena, finns det inte mycket som slår det, säger han.

Man förlorade den inledande matchen mot Karlskoga, men därefter har Björklöven imponerat och man slog bland annat topptippade Leksand med hela 6-3. Trots en tredjeplats efter fyra spelade omgångar är Björklövens tränare, Joakim Fagervall, inte nöjd.

– Det har varit för blandade prestationer. Vi har vunnit och förlorat de inledande matcherna rättvist. Man strävar ju efter en jämn prestation, men det tycker jag inte att det har varit. Våra topprestationer har varit in i helvete bra, men tyvärr har vi haft lite för stora dippar där emellan, säger han och fortsätter:

– Det har blivit bättre och bättre mot slutet och jag är framförallt nöjd med försvarsspelet och hur vi producerat framåt.

”Det är vårt ABC som gäller”

Ikväll ställs man mot derbyrivalen Modo som ligger precis ovanför laget i tabellen. Laget har fokuserat på det egna spelet under träningarna den senaste veckan, men samtidigt sätter Fagervall upp ett varningens finger för motståndarnas powerplay.

– Att spela sitt eget spel trots att det är en väldig derbyhets blir väldigt viktigt. Det gäller att hålla sig kall där ute. De har ett bra powerplay med giftiga spelare, så det gäller att veta vilka som är på banan, annars straffar de oss, säger han och påpekar:

– Det är vårt ABC som gäller, vi ska fokusera på vårt och försöka göra en så bra prestation så möjligt, säger han.

Vad är extra viktigt att tänka på om man möter Modo?
– Vi har studerat deras powerplay, där är de giftiga. Men det gäller framförallt att vi fokuserar på vårt. Då är vi som bäst. Det gäller att hitta en bra känsla i kroppen inför matchen, det är egentligen det de handlar om, säger han.

”Finns inte mycket som slår det”

Som spelare är det alltid en lite extra speciell känsla i kroppen när det vankas derby. Men hur är det att stå som tränare i båset under ett derby egentligen? Nervöst? Inte om du frågar Fagervall.

– Det är jättehärligt! När man kliver in i en fullsatt T3 Arena, finns det inte mycket som slår det. Det är en skön känsla, säger han.

Han tror att det blir en tuff och jämn match, men att man till slut drar det längsta strået.
– Jag tror alltid på seger för mitt eget lag, så blir det även ikväll.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN