Det är Björklöven som väljer att ge en av sina ikoner sparken. Det påstås vara rattfylla som är orsaken till uppbrottet parterna emellan.

Det är den tidigare Björklöven- och Frölunda-spelaren Alexander Beliavski som får lämna tjänsten som Umeå-klubbens J20-tränare.

Tröjnumret pensionerat

Beliavski är en legend i “Löven” efter att ha varit med och tagit upp klubben i dåvarande Elitserien i början på 90-talet. Vilket han gjorde som poängligavinnare i Division 1, som sedan blev HockeyAllsvenskan. Hans tröja med nummer nio blev pensionerad efter tio säsonger i Björklöven-tröjan och flertalet landskamper för Lettland, inklusive ett OS 2002. Han blev assisterande förbundskapten för det Lettiska landslaget direkt efter pensionen som spelare och har bland annat gjort två sejourer som tränare i Björklöven. Nu är det alltså slut på den andra.

“Det är oacceptabelt”

Klubben går nu ut och tar avstånd från beteendet men visar även sitt stöd till Alexander.
– Det är oacceptabelt och ansvarslöst att någon under alkoholpåverkan sätter sig bakom ratten. Det finns inga ursäkter, säger VD:n Joakim Gustafsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det är också en personlig tragedi för en stor hockeyprofil och en betydelsefull person i Björklövens historia. Vi kommer att stötta Alexander som person men tar kraftfullt avstånd från hans agerande.

“Vill be om ursäkt”

Beliavski är djupt ångerfull.
– Jag vill be alla i och runt Björklöven om ursäkt för det jag har gjort. Det sista jag vill vara är en belastning för den förening som betyder så mycket för mig, säger han.

Kommentarer

Kommentarer