Officiellt: Klubbikonen lägger skridskorna på hyllan

0
672

I onsdags tog säsongen slut för BIK Karlskoga. Igår blev det officiellt att klubbikonen och lagkaptenen Daniel Wessner lägger skridskorna på hyllan efter elva säsonger i Karlskoga.

Karlskoga har haft en imponerande säsong. Trots att flera experter tippade att laget skulle missa slutspelsserien så slutade man på en mycket imponerande andraplats i årets upplaga av Hockeyallsvenskan. Den andraplatsen gjorde att man fick spela hockeyallsvensk final mot Mora. I den hockeyallsvenska finalen blev däremot Mora för svåra och Karlskoga förlorade tre raka matcher. Det gjorde att man fick spela playoff i bäst av tre matcher mot AIK som vann slutspelsserien. Den serien slutade 2-1 i matcher till Karlskoga som kvalificerade sig till direktkval till SHL mot Rögle. Rögle vann den serien med med 4-0 i matcher trots att spelet i matcherna var betydligt jämnare än seriens resultat. Tre av fyra matcher slutade med uddamålsförluster och två matcher gick till förlängning. Men Rögle blev numret för stort och Karlskogas säsong var över. Igår blev det officiellt på klubbens hemsida att klubbikonen Daniel Wessner lägger skridskorna på hyllan.

1400 utvisningsminuter

Daniel Wessner har alltid varit känd för att vara en tuff spelare som tycker om att ligga på gränsen till vad som är tillåtet. Det ser man också på hans dryga 1400 utvisningsminuter i Karlskogas tröja fördelat över elva säsonger och 547 matcher. På dessa 547 matcher har Wessner även bidragit med 270 poäng. Efter denna långa och framgångsrika karriär kommer nu Daniel Wessner satsa på ett yrke som domare istället.

”Kommer bli oerhört saknad”

Karlskoga hyllar Daniel Wessner på sin hemsida.

”Daniel satte alltid klubben och sina lagkamrater i första hand. Han har varit en obeskrivligt viktig ledare att ha i laget och kommer bli oerhört saknad.”

Ett tydligt bevis på Wessners kärlek till Karlskoga kom efter sista matchen mot Rögle när Cmores Fredrik Warg bad Daniel Wessner se tillbaka på karriären.

”Det enda jag ångrar är att jag inte spelade hela min karriär i Karlskoga”

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra + femton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.