Stor skandal i Brynäs CHL-match (Video)

Adler Mannheim mötte ikväll Brynäs IF i returmötet i CHL-åttondelsfinalen. Brynäs gick segrande ur matchen och även till kvartsfinal då man vann båda matcherna med uddamålet. Det var dock inte det som matchen kom att handla om.

Jätteskandal i slutminuterna

Det var efter att Brynäs hade vänt matchen från 0-1 till 2-1 som det slog slint bland hos framförallt Thomas Larkin i bortalaget. Det började med att Brynäs kvitterade genom Jacob Blomqvist i fem mot tre. Mark Stuart fick 5+20 för roughing i en duell med Simon Bertilsson efter målet. Mannheim tog ut målvakten då man låg under sedan det första mötet och då gjorde Linus Ölund 2-1. Efter det slog det totalt slint hos Thomas Larkin.

Fulaste överfallet på länge

Med 59:35 på klockan så tacklade han Daniel Paille som var helt försvarslös. Tacklingen tog rakt i huvudet och Pailles klubba flög all världens väg. Otroligt fult tilltag av spelaren som direkt efter fick gå en batalj med Lukas Kilström som tappert stod upp för sin lagkamrat mot 196 cm långe Larkin. Dubbla matchstraff för Larkin som kan förvänta sig en lång avstängning i efterhand. Det var inte slut där heller. Med en sekund kvar så åkte bortalagets Nikolai Goc ut på matchstraff även han efter en checking to the head.

Kaptenen ryter ifrån

– Vika jävla idioter. Skicka hem skiten. De är så jävla fega. De vet att vi inte ska spela mot varandra någon mer gång och passar på att bete sig som idioter när de förlorat. Jag tycker att de borde ta långa straff på dem, extra hårda, säger kaptenen Jacob Blomqvist i SVT.

I sändningen så blev kommentatorerna Chris Härenstam och Jonas Andersson bestörta av handlingarna på slutet.

– Det är bland det fulaste jag sett på svensk is på mycket lång tid. Så korkat och idiotiskt, det är svineri. Han ska bara ut, Larkin. Ut med dig! Han utsätter sin motståndare för stor fara. Paille ser ju helt groggy ut, sade Härenstam i direktsändningen.

– Det är sorgligt att se, fullständigt vidrigt. Så fruktansvärt oansvarigt, fyller Jonas Andersson på i SVT-sändningen.

En stor skandal rent ut sagt där det tyska laget visade sig från sin allra sämsta sida.

Sportchefen berättar om Paille

– Det är faktiskt mycket bättre än vad man trodde. Man är livrädd, det är fan ett mordförsök. Men utifrån det är det riktigt bra. Han är på benen och jag har pratat med honom där. Det har gått över förväntan, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till Sportbladet.

Här ser ni sekvensen:

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN