Krossen blev droppen – Melin får sparken

Roger Melin återvände till SM-finalisten Brynäs när ”Bulan” lämnade. Laget ligger på kvalplats och gårdagens storförlust blev droppen. Nu får Melin sparken.

I veckan sparkades den första tränaren för säsongen i Hockeyallsvenskan. Då var det Mats Waltin som fick lämna Södertälje. Det var alltså bara en tidsfråga innan den första SHL-tränaren skulle få lämna sin post. Nu står det klart vem som är först ut för säsongen 17/18.

Melin får sparken: ”Ett misslyckande”

Igår släppte Brynäs in hela 8(!) raka mål hemma mot Skellefteå då man tappade en ledning till storförlust och 2–8 på tavlan. Trots det så var Melin själv nöjd med lagets insats vilket han sedermera sade i en intervju efter matchen.

– Jag tycker att vi gör den bästa matchen den senaste tiden men trots det står det 8–2 på tavlan. Det är oförklarligt helt enkelt, sade Roger Melin till C More i en intervju efter matchen.

Trots att han själv var nöjd så får han nu lämna jobbet som huvudtränare i Brynäs. Detta efter att ha tagit över efter Thomas ”Bulan” Berglund efter förra säsongen. Det fanns sedan tidigare bland annat ett SM-silver från i våras att bygga vidare på men efter sex förluster på åtta SHL-matcher får han nu lämna ett Brynäs som ligger näst sist i tabellen.

– Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch säger sportchefen Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

De tar över: ”Fokus att hitta en ny huvudtränare”

För Bengtzén fortsätter jobbet med att hitta en ersättare till Melin. Under tiden så löser man det med den ledarstab som finns sedan tidigare.

– Just nu i det akuta läget, så kliver Janne Larsson ner i båset från sin roll som videocach för att tillsammans med Tommy Sjödin leda laget. Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare, säger Bengtzén.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN