CHOCKEN: Brynäs tvingas säga upp stjärnans kontrakt

Daniel Paille anslöt till Brynäs säsongen 2016/17 och blev en framstående spelare i truppen som tog sig ända till final. Där man föll i sjunde avgörande matchen mot HV71. Nu tvingar Brynäs bryta kontraktet med stjärnan.

Daniel Paille och Brynäs går skilda vägar. Huvudskadan som Paille ådrog sig i CHL-matchen mot tyska Adler Mannheim i november 2017 är fortfarande inte läkt. Detta gör att Brynäs väljer att bryta kontraktet med Paille som ska ges tid till att rehabilitera sig och komma tillbaka till ett normalt liv.

-En vanlig dag för mig nu handlar om att försöka bli bättre. Jag träffar specialister för att försöka reda ut det, men det är fortfarande inte bra. Utöver allt med skadan har jag en nyfödd son hemma som föddes för en månad sedan. Det är vårt första barn och självklart något vi är väldigt glada och exalterade över. Det är ytterligare en anledning till att jag måste fokusera på att komma tillbaka och bli 100 procent igen, säger Paille till klubbens hemsida.

Bra dialog med Brynäs

Klubben har hela tiden vetat om Pailles skadesituation och man har värvat därefter. Diskussionen mellan parterna har hela tiden varit bra och beslutet att ställa in säsongen var tufft men självklart.

-Kommunikationen har varit bra. Jag hade älskat att spela ett eller flera år till för Brynäs, jag uppskattade verkligen min tid i klubben, fansen och gruppen av spelare. Av det Stefan sa i våra diskussioner så uppskattade han vad jag har bidragit med också vilket gjorde situationen enklare. Det finns definitivt viktigare saker i livet, och en av dem är den mentala hälsan. Han var väldigt förstående och båda parter förstod att vi vid något tillfälle var tvungna att gå vidare.

Karriären i fara

Daniel Paille kommer inte spela ishockey under denna säsong. Men han har heller inte fattat beslutet om han kommer avsluta sin karriär helt eller inte. Nu ligger fokus på att kunna leva ett så bra liv som möjligt.

-Mitt fokus just nu är att bli bättre. Här och nu vill jag inte fokusera på min spelarkarriär. Nu handlar det om att bli bättre och bättre dag för dag och tyvärr så går det långsammare än jag hade önskat. När jag känner mig 100 procent igen så kommer jag bestämma vad som är bäst då. Jag vill inte ta ett beslut nu, det vill jag göra när jag känner mig helt klar i huvudet.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN