BRYNÄS: Tränaren sparkas – klubbikonen tar över tillfälligt

Klubbikonen tar över Brynäs sedan tränaren Magnus Sundquist sparkats på trettondagen. Förändringen sker med omedelbar verkan.
Tyvärr finns alltid en bortre gräns, säger Michael Campese klubbdirektör i Brynäs.

Klubbikonen, Ove Molin, tar över som huvudtränare i Brynäs. Han blir en tillfällig lösning sedan klubben sparkat tränaren, Magnus Sundquist, under måndagen. Det är tredje säsongen i rad som Brynäs sparkar en tränare.

– Det är en fråga vi måste reda ut och vara oerhört självkritiska inför. Jag tror att vår stress att leverera är en stor anledning till det. Samtidigt är det något samtliga vi som är tillsatta att leverera för den här föreningen måste lära oss att leva med. Jag personligen tar definitivt med det som en stor lärdom framåt. Det finns ingenting att skylla på. Vi behöver bli skickligare. Jag har sagt det förut också, och det är upp till bevis att bli det nu, säger Michael Campese klubbdirektör i Brynäs till klubbens hemsida.

Fler ändringar

Tillsammans med Ove Molin kommer Mikael Holmqvist, tidigare assisterande tränare, ha ett delat ledarskap. Detta tills klubben hittar en permanent lösning.

Andreas Dackell får även han lämna tjänsten som sportdirektör, han får dock inte sparken av klubben utan får nya arbetsuppgifter. Dackells nya uppdrag är att vara strategisk rådgivare för hela klubben vad gäller det sportsliga. Fokus kommer att ligga på herrlaget just nu.

– När vi skapade den tjänsten hade vi stor nytta av ”Dackes” (Andreas Dackell) spetskompetens. Han var en stor hjälp för föreningen i det läget vi var i då. Över de senaste månaderna har den tjänsten övergått till att vara mer övergripande och organisationsutvecklande. Vi vill fortsätta utnyttja den unika erfarenhet han har från sin enastående karriär i Brynäs IF och mångåriga karriär i NHL på bästa sätt, och både jag och ”Dacke” är överens att vi får ut ännu mer av honom i en roll närmre det operativa kring sporten. På det här sättet kan vi utnyttja hans hockeyöga ännu mer, och får också ett viktigt stöd till Ove och ”Honken” (Mikael Holmqvist) när de tar över nu , säger Campese.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN