BÖTER: Två nya böter för illeagal equipment

Idag utdömdes två nya böter för illeagal equipment, denna gång i två olika matcher och nu är det första erkännandet ett faktum. Hittills har 20 000 kronor utdömts i illegal equipment.

Två nya böter för illeagal equipment har utdömts av disciplinnämnden och även den här gången är det situationsrummet som gjort anmälan. För första gången erkänner dessutom en spelare, Örebros Joonas Rask, att han brustit i användandet av skyddet.

”Det gick sönder i den andra periodpausen och vi hittade inget nytt som är lagligt”, skriver han till disciplinnämnden som förklaring till att han använt ett icke godkänt skydd.

Sigalet förnekar

Brynässpelaren Jonathan Sigalet förnekar dock att ha inte spelat med ett lagligt halskydd. I sitt utlåtande till disciplinnämnen skriver han att han använder samma skydd som han alltid har gjort. Han säger också att linjedomaren kollade och godkände halsskyddet innan första nedsläppet.

Båda spelarna döms till böter på 5 000 kronor vardera och nu är den totala bötessumman för illegal equipment uppe i 20 000 kronor.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN