BERGLUNDAFFÄREN: Märkliga turer kring Brynässtjärnan

Det är märkliga turer kring Brynässtjärnan, Patrik Berglund, just nu. Mörkar Brynäs en avstängning? Varför pratade ex-flickvännen till spelarfacket innan anmälan gjordes? Backar klubben kvinnan eller spelaren? Efter gårdagens match rätades det inte ut några frågetecken, utan det skapades flera.

Patrik Berglund har missat det sju senaste matcherna i SHL och kvalet. I samma veva radas det upp märkliga turer kring Brynässtjärnan och hans förehavanden, framförallt utanför isen. Efter den första kvalmatchen meddelade huvudtränaren Josef Boumedienne att han saknades på grund av sviterna efter covid-19.  Tre dagar senare rapporterade Gefle Dagblad att han hölls utanför truppen på grund av att han skulle ha begått brott sin ex-flickvän som anmält honom.

Internt

Efter att flera medier, bland annat Hockeybladet rapporterat om händelsen gick klubben ut med följande text i en notis på hemsidan, varken mer eller mindre.
”Brynäs IF har nåtts av informationen om att det finns en anmälan mot en av våra anställda. Vi hanterar alltid personalfrågor internt.”

Spelarfacket inblandat

Till Gefle Dagblad säger kvinnan hon fått stöd av spelarfacket, Sico en del av Unionen, och att de hört av sig till henne och sagt att de finns om hon önskar prata. Redan här funderar jag vard spelarfacket har med ett eventuellt brottsoffer att göra, ska inte de se till sina medlemmars intressen? När Sportexpressen får tag i kvinnan är historien ändrad något, det var tack vare dem hon gjorde anmälan mot Berglund.

– När de hörde av sig berättade jag allt. Jag fick otroligt fint stöd tillbaka och han (personal från Sico) sa att de står bakom mig och att jag ska göra det enda rätta. Det var tack vare honom jag vågade anmäla, säger kvinnan till Sportexpressen.

Ingen brottsmisstanke

Åklagaren, Katinka Enström, har inlett en förundersökning i fallet, men någon brottsmisstanke finns enligt Berglunds advokat i ärendet inte.

– Hela situationen är väldigt märklig eftersom han inte är delgiven någon misstanke ännu. Men han förstår vem som är målsägande och han bestrider i varje situation att han begått något brott mot henne, säger hans advokat till Sportexpressen.

Enligt advokaten ska Berglund inte stängts av från klubben.

Tillbaka i laget

Enligt Brynästränaren Josef Boumedienne är Patrik Berglund tillbaka i laget idag och någon avstängning vill han inte veta av.

– Var har du fått de uppgifterna från, han är inte avstängd, säger Boumedienne till Hockeybladet.

De uppgifterna stod bland annat i Gefle Dagblad.
– Det har inte kommit från oss i alla fall. Här tar vi hand om våra spelare.

Är han aktuell för spel på torsdag?
– Jag vet inte, jag har inte sett honom spela efter covid än.

Så hans privata debacle hindrar inte honom från spel i Brynäs?
– Det diskuterar vi intern, inte i media.

Till sist

När namnet läckt ut redan i den första artikeln om fallet, borde klubben i det här fallet kommunicera ut bättre vad det är som hänt. Kvinnan säger att klubben står på helt hennes sida. I så fall borde Berglund vara avstängd från klubben, det är i alla fall min känsla.

Återigen öppnar jag frågan om hur först och främst Sico fått reda på kvinnans identitet och kontaktat henne. Hon gjorde ingen anmälan förrän de kontaktat henne. Vem företräder de?

Varför har inte Berglund ålagts misstanke om brott i en nära relation ännu?

Vi vet ingenting just nu, mer än att det är minst två personer som mår riktigt dåligt av den här situationen – vare sig ett brott har begåtts eller inte. Vi ska komma ihåg att ingen människa är skyldig förrän motsatsen bevisats.

Hockeybladet har sökt klubbdirektören Michael Campese och ordföranden Jürgen Lorenz för en kommentar, men klubben har avböjt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN