Home Klubbar Brynäs BEKRÄFTAT: Han lämnar KHL för spel i SHL

BEKRÄFTAT: Han lämnar KHL för spel i SHL

0
BEKRÄFTAT: Han lämnar KHL för spel i SHL
Foto: Brynäs
Han lämnade HV71 för spel i KHL. Nu återvänder den stabila backen till SHL, men denna gång blir det spel längre upp i landet. 

Värvningsstoppet innebär att spelare inte får skriva kontrakt eller förlänga sina kontrakt med SHL-klubbarna. Idag kunde dock Brynäs presentera ett nyförvärv där kontraktet sedan tidigare redan var underskrivet. Det handlar om den forne SM-guld medaljören som lämnar KHL för spel i SHL.

Lämnar KHL för spel i SHL

Brynäs kunde idag presentera ett tungt nyförvärv till sin trupp till säsongen 20/21. Den dubble SM-guld medaljören Kristofer Berglund lämnar KHL för spel i SHL nästa säsong. Berglund har skrivit kontrakt för de två kommande åren och väntas bli en tung pjäs i laget. Kristofer Berglund senaste SHL-klubb var för Jönköpingslaget HV71 där han var med och tog SM-guld säsongen 2016/17. Berglund har även vunnit SM-guld tillsammans med Färjestad under säsongen 2010/11.

— Kristofer är som en duracellkanin. Han är otroligt jobbig att möta som motståndare, så det kommer bli oerhört skönt och jäkligt nyttigt att ha honom i vårt lag framöver. Han har en otroligt intensiv spelstil och har lagt på sig mycket rutin genom alla sina år i SHL och nu senast i KHL, säger Brynäs Michael Sundlöv på klubbens hemsida. 

Den fysiska backen om Brynäs 

Krisofer Berglund förklarar på klubbens hemsida vad det var för något som Brynäs kunde erbjuda som kändes attraktivt för den fysiska backen.

— Brynäs visade ett intresse, och det är roligt att folk vill ha en och tror på en. Jag vill spela på ett ställe där folk vill att jag ska spela, säger Berglund på klubbens hemsida.

Sedan tidigare är det allmänt känt att Berglund är en otroligt tuff spelare att möta på isen. Han går utan problem in i närkamper och sliter för laget han spelar för.

— Jag tycker det är roligt, både att få och ge stryk. Nu är jag ju liten, så jag passar på när de inte ser mig, haha. Det är en stor del av hockeyn som börjar försvinna, men jag tycker fortfarande att det är kul. Jag försöker vara i vägen så mycket som möjligt och sedan ta dom när jag kan.

Om nästa säsongs lagkamrater

Berglund beskriver sin kommande i tid i Brynäs som exalterande. Han har bra koll på vilket lag han ansluter till och vad han anser att laget tillsammans ska förbättra. Han passar även på att höja det offensiva spelarna som kan komma att göra mycket för laget.

— Jag vet att vi har en av seriens bästa toppar. Det handlar väl om att tajta till det litegrann och ge topparna chansen att vinna matchen åt oss. Alla lag har de spelarna och det handlar mycket om att vi andra spelar ett bra lagspel och ger dem möjligheten att avgöra. Det har exempelvis Ryan Lasch gjort för Frölunda i powerplay i många år nu, men samtidigt har de haft ett otroligt bra grundspel från övriga laget också.

Känns det oklart om hur värvningsstoppet egentligen fungerar? Läs artikeln där vi förklarar här.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.