AVSLÖJAR: Unicefs frontman trakasserade Linus Söderström

Under finalspelet 2017 mellan HV71 och Brynäs trakasserade en spelare i Brynäs, HV-målvakten Linus Söderström. Nu kan Hockeybladet avslöja vem det var som stod för de osmakliga trakasserierna.
– Det var Brynäs frontman för deras Unicefprojekt, säger en källa till Hockeybladet.

I finalspelet 2017 trakasserade en Brynässpelare HV71-målvakten Linus Söderström. Enligt mediarapporteringen efter finalen 2017 var det var inga snälla ord som riktades mot HV-målvakten. Vem det var har det varit tyst om sedan målvakten gick ut med uppgifterna. Det har gått knappt ett år och fyra månader sedan finalserien mellan HV71 och Brynäs, där smålänningarna stod som svenska mästare för femte gången. Nu träder en källa fram och berättar för Hockeybladet vilken Brynässpelare det var som stod för trakasserierna.

– Det var Brynäs frontman för deras Unicefprojekt ”En bra start”, Johan Alcén, som åkte fram till Linus (Söderström) och skrek grova okvädningsord som anspelade på hans handikapp, säger en källa till Hockeybladet.

Varför väljer du att komma med de här uppgifterna till oss nu?
– Därför att jag tycker att det är fel att han (Johan Alcén) är frontman för Unicef och åker omkring och sa som han gjorde.

Skulle gå till botten

Brynäs meddelade i media att de tog avstånd från trakasserierena på isen och på Twitter meddelade klubben att de skulle gå till botten med händelserna.

Bad om ursäkt

Efter några dagar var Brynäs egna undersökning klar och klubben medgav att det var en spelare som gått för långt mot Söderström. De gav honom också en offentlig ursäkt på hemsidan. Alcén är dock fortfarande  en av klubbens frontpersoner kring det lokala Unicefprojektet ”En bra start”.

– Jag stör mig över att någon som försöker få en med ett handikapp ur balans genom att skrika okvädningsord till personen också kan vara affischnamn för något som ska stärka barns välmående.

Hyllades efter säsongen

Senare hyllade klubben Alcén med två artiklar som beskriver hur han väcker känslor och när han blev utsedd till fansens favorit av sajten Hockeysverige.

Hockeybladet söker Linus Söderström och Johan Alcén.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN