Almtuna kan värva – från konkurrenten

Almtuna är på väg att förstärka laget med en forward. Spelaren i fråga tillhör i dagsläget seriekonkurrenten Västerås.

Uppsalaklubben Almtuna kikar på eventuella nyförvärv innan HockeyAllsvenskan går in på upploppet. Det är en rutinerad spelare på väg in i det unga laget och spelaren i fråga är Västerås Niklas Lihagen.

– Vi har visat intresse och hört oss för om honom, säger Almtunas sportchef Tobias Pehrsson till UNT.

Återvände mirakulöst

33-årigen har 359 matcher i HockeyAllsvenskan på CV:t men är nog mest känd för en händelse som utspelade sig när han spelade i Örebro under säsongen 2009/10 och hans hjärta stannade under en match i HockeyAllsvenskan. Hans liv räddades av domaren Wolmer Edqvist och matchläkaren på plats. Två och ett halvt år senare återvände han till elithockeyn.

Ska ha ”hamnat i kläm”

Enligt UNT så ska Lihagen ha ”hamnat i kläm” med Västeråstränarna och fått se sin speltid minska under de senaste matcherna. Hans situation förbättras nog inte när man gjort klart med nyförvärvet Chris Langkow vilket kan indikera att Lihagen är på väg bort.
– Ska vi göra tillägg i truppen, som fungerar väl, ska det vara för att antingen bredda eller spetsa truppen för att göra den ännu bättre, säger Pehrsson.

”Har haft kontakt”

– Jag har haft kontakt med Lihagens företrädare om hur situationen ser ut. Jag tycker att han har väldigt intressanta kvalitéer och är en spelare som kan göra skillnad. Det har han visat tidigare, säger Pehrsson.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN