Tränarparet återförenas i AIK – ledarstaben satt
Foto: Bildbyrån
Tränarparet återförenas i AIK, sedan tidigare är Håkan Åhlund presenterad av AIK. Nu har klubben presenterat den assisterande tränare, en gammal bekant – för Åhlund.
– Klubben vill bygga något över tid som, säger Anton Blomqvist.

Tränarparet, Åhlund och Blomqvist återförenas i AIK. Idag presenterades huvudtränaren Håkan Åhlunds assisterande tränare av klubben. För Åhlund är det en gammal bekant, Anton Blomqvist, som han haft både som spelare och assisterande tränare i Pantern.

– Jag spelade för Håkan Åhlund i Pantern. Efter min skada frågade han om jag ville hjälpa till i båset och jag blev genast fast. Vi har haft kontakt under åren och bollat idéer med varandra så det ska bli väldigt kul att åter få jobba med honom, säger Anton Blomqvist till AIK:s hemsida.

Kittlar extra

Blomqvist lämnar Malmö och J20-laget och tar steget upp till seniorhockey igen. Nu är det Hovet och AIK som gäller för den 30-årige skåningen.

– Det känns väldigt kul att få representera AIK. Jag trivdes väldigt bra i Malmö och har alltid sagt att om jag skulle flytta skulle det vara för något som kittlar lite extra, och det gör AIK, säger Blomqvist och fortsätter:

– Upplägget som AIK lade fram passade mig. Klubben vill bygga något över tid som ska vara hållbart för att kunna vara intressant för duktiga spelare men även utveckla talangfulla juniorer. En arbetsuppgift som passar mig väl då jag har erfarenhet som juniortränare. Vi kommer att sätta oss ner och bena ut arbetsområdena men tanken är att jag ska jobba med backarna, det defensiva spelet och boxplay.

AHL-spelare

Blomqvist hockeyfostrades i Osby och seniordebuterade i Malmö säsongen 2008/2009. Totalt blev det tre säsonger som spelare, två i AHL och spel i både Oskarshamn och Pantern innan skador satte stopp för spelarkarriären.

Som målvaktstränare har klubben Christopher Heino-Lindberg, före detta SM-guldvinnare med Färjestad och han spelade tre säsonger i AIK.

Följ AIK:s lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer