Släkten värst i hett länsderby på Hovet – självmål avgjorde i förlängningen

Släkten var värst på Hovet när AIK och Södertälje drabbade samman i ett hett länsderby. Södertälje kom tillbaka efter 3-0 till AIK i inledningen av den andra perioden. Tillslut fick matchen avgöras genom ett olyckligt självmål av SSK-veteranen.

Det var ett riktigt hett länsderby mellan AIK och Södertälje på Hovet ikväll. AIK inledde målskyttet genom den förre Södertäljespelaren Anton Holm. Efter det var det AIK för hela slanten och SSK hade inte mycket till spel på Hovet.

När AIK utökade till 3-0 i början av andra perioden plockades kulramen fram på Hovet. Det här skulle inte Södertälje ha en chans alls att vända. Men skam den som ger sig och precis mitt i matchen reducerade SSK.

Heta känslor

Det var heta känslor på Hovet under hela matchen. När sedan Södertäljes Lindsay Sparks fick matchstraff i början av den andra akten var känslorna utanpå tröjorna. Linjedomarna hade fullt sjå att hålla isär spelarna.

I jakten på kvitteringen reducerade den förra AIK-spelaren Jacob Spångberg till 3-2 och sedan var pressen på AIK. Med fem minuter kvar kom kvitteringen och förlängning väntade.

Snöpligt slut

AIK gick segrande ur striden sedan SSK-veteranen och supporterfavoriten Lucas Carlsson fick pucken på benet i ett hemjobb. AIK:s Andreas Hjelm, med förflutet i just det, Södertälje bokfördes för segermålet.