Sandberg efter toppmötet: ”Skulle haft tre pinnar”

AIK:s lagkapten Christian Sandberg möter upp Hockeybladet på Hovet efter toppmötet mot Timrå. Det var en match som bjöd på många mål och heta känslor, bussvisslingarna från hemmapubliken ljöd titt som tätt. AIK vann till sist med 6-5 efter straffläggning.

Christian Sandberg är, trots vinsten, ändå ganska återhållsam när Hockeybladet möter upp honom efter AIK:s hemmamatch som avgjordes på straffar. Toppmötet mellan HockeyAllsvenskans etta och tvåa slutade 6-5 till hemmalaget.

– Jag tycker ändå att det var en helt okej match. Känner en viss besvikelse efter matchen ändå. Vi skulle haft tre pinnar i dag men fick två och det är så det är ibland. Jag tycker ändå att det finns många bra sekvenser där vi gör det väldigt bra.

AIK inledde matchen rappt och fick in tre mål tätt inpå varandra efter de första tio minuterna av den första perioden.

– Vi ville komma ut och starta matchen bra. Det vill vi egentligen alltid. Speciellt hemma. Det är väl egentligen de första fyra-fem minuterna som vi känner lite på varandra, sedan tycker jag att vi dominerar totalt resterande 15 minuterna i första perioden. Vi gör det grymt bra. Det kändes ganska bra.

Utvisningar för båda lagen

Känslorna började komma igång rejält i den andra perioden och det var ett grinigt toppmöte. AIK fick tre powerplay i första perioden. Det var först i andra perioden som utvisningarna kom för båda lagen. Sett över hela matchen fick Timrå spela boxplay sex gånger och AIK fick sammanlagt fem utvisningar. Hemmapubliken var dock allt annat än nöjd med domarinsatsen och bussvisslingarna ljöd frekvent. När slutsignalen hördes för mittenperioden bröt ett mindre slagsmål ut mellan lagen.

– Vi kan lämna domarinsatsen, säger Christian Sandberg efteråt.

AIK:s lagkapten hamnade i utvisningsbåset två gånger under matchen. Vid den första utvisningssituationen gjorde hemmalaget 4-1, men målet dömdes bort eftersom Sandberg blev tilldelad en målvaktsinterference. Andra gången kaptenen hamnade i utvisningsbåset var för en högklubba, en 2+2, i den tredje perioden. Då återstod ungefär 7 minuter kvar av matchen. Timrås Jonathan Dahlén kunde kvittera i powerplayet till 5-5.

Femte segern i rad

Inga mål under övertiden och AIK vann straffavgörandet då Eric Castonguay blev den enda målskytten av fem straffläggare. Detta betyder att den fina formen med fem segrar fortsätter för AIK.

– Jag tycker egentligen, även om det här är den femte segern i rad, att de senaste 15-20 omgångarna tycker jag att vi har vi spelat en väldigt bra hockey. Vi har höjt vår lägsta nivå, vi har gett oss själva chansen varje match och det är väl där vi är nu. Jag tycker att vi jobbar hårt. Vi jobbar som vi ska, åker skridskor och har bra självförtroende. Det blir ett tajt race.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN