Nyförvärvet om AIK och förlusten i toppmötet

Mathias From som är det senaste nyförvärvet i AIK möter upp Hockeybladet på Hovet efter förlusten i den viktiga matchen mot Leksand under tisdagskvällen.
– Hade väl en eller två chanser då jag skulle ha hängt dit den, säger den danske forwarden efter matchen.

Nyförvärvet Mathias From, som nu spelat fyra matcher för AIK, möter upp Hockeybladet efter hemmatchen mot Leksand. Trots förlusten är han glad över att få representera Gnaget.

– Jag är jättetacksam för den här möjligheten jag har fått av AIK. Riktigt trevligt lag. Bra grabbar och bra förening, det känns bra, de har koll på allting och så. Det är hårt jobbande gubbar som vill någonting, vill framåt och fajtas efter de roliga platserna. Spela de roliga matcherna. Det är härligt att vara i ett sådant här vinnande lag. Det finns inte så mycket annat än att bara gå in och ta del av det, hjälpa till och anpassa sig och sådär. Jag är jättetacksam för den här möjligheten.

Slutresultatet under tisdagskvällen blev 1-3 till gästerna. En tung förlust för AIK eftersom detta innebär att Leksand nu har ett försprång på åtta poäng inför de sista fyra matcherna.

– Jag tycker att vi spelar riktigt bra faktiskt. Riktigt bra första, riktigt bra fajt genom hela matchen. Arbetsmoralen saknas verkligen inte. Men vi behöver göra mål på våra chanser. Vi har många chanser i andra perioden. När de skapar chanser så gör de också mål. Det är tufft men det är så det är i hockey. Det gäller bara att rätta till det genom att vara mer effektiva.

Om den egna insatsen är han dock ganska kritisk.

– Det var lite gott och blandat. Jag tycker att jag försöker hålla min speed liksom, det är det jag är bäst på. Det är vad jag tänker på mest, men annars tycker jag att jag jobbade bra. Det känns bra i laget. Jag hade väl en eller två chanser som jag skulle ha hängt dit den, men det får väl vända någon gång.

Nästan fullsatt i toppmötet

Hovets publikkapacitet är 8 094 besökare och i toppmötet mot Leksand landade publiksiffran på 7528.

– Klart att det är häftigt att spela inför så många fans, jag tror att vi är alla tacksamma för det stödet vi har fått. Det tänker man på i början när man kommer in på Hovet. Men det finns ju andra saker att fokusera på innan match. Nu är det bara blicka framåt. Hockey är en lagsport, det gäller att stötta varandra. Vi rycker upp oss själva och så kommer vi på jobbet imorgon igen och tränar på bra. Det är bara att fokusera och se fram emot nästa match. Jag är säker på att det kommer bli bra.

”Full gas när jag möter dem”

Om AIK missar den HockeyAllsvenska finalen kan laget eventuellt möta den danske forwardens gamla lag, Södertälje SK, när kampen om den sista kvalchansen till SHL inleds. Detta förutsatt att SSK kniper den åttonde placeringen som laget för tillfället parkerar på.

– Det har jag inte riktigt tänkt på än. Det var inte så lång tid jag var där men det blir i varje fall full gas när jag möter dem, det kan jag lova, precis som i de andra matcherna. Det blir såklart kul, det är inte direkt något jag går runt och tänker på eller lägger någon särskild energi på. Men det hade inte varit fel att hitta målet då.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN