KRÖNIKA: Se vad lite publik kan göra för AIK

Ett rivalmöte mot SSK på hemmaplan och en tröjhissning för klubblegenden Ulf Nilsson lockade människor till Hovet. Arenan var enligt uppgifter utsåld, men inte fullsatt. Här är det otroligt intressant att se hur lite publik kan påverka ett lags prestation. AIK var bättre än de någonsin varit denna säsong. Med denna publik kan AIK kanske lyckas hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan?

AIK har haft massiva problem med att komma upp i fjolårets tempo. Laget gick från att vinna Hockeyallsvenskan till att nu ligga på nedplaceringsplats. Dessutom har det varit på tok för få supportrar som orkat ta sig till Hovet denna säsong, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på lagets prestation. Men idag hände något. Det bör går att dra en direkt sambandslinje till lagets uppvaknande och tempohöjning i den tredje perioden med det massiva publikstödet. Se vad lite publik kan göra för AIK!

Tröjhissning och publiksiffra på 8 094 personer

Med Ulf Nilssons tröja 22 hissad i taket och en officiell publiksiffra på 8 094 fick spelarna det uppvaknande de verkligen behöver. Trots underläge med 2 – 0 efter första perioden fortsatte publiken att stötta sitt lag. Det verkar ha gett resultat. AIK reducerar i andra perioden och efter detta verkar hela matchbilden ändras. AIK kändes med ens taggade, vassa och alerta.

En kedjereaktion

Med ett alert publik skapas ett alert lag. Med ett lag som är taggade till tänderna bli publiken ännu mer inspirerade att stötta sitt lag. Det blir en kedjereaktion som endast bidrar till positiv energi, vilket är så otroligt härligt att se från pressläktaren. Trots att AIK aldrig lyckades vända matchen och tillslut förlorade med 3 – 1 borde det inte kännas fullt lika tufft att stötta laget. Här visar man vad ett klubbhjärta verkligen betyder och vad lite publik faktiskt kan göra för AIK.

Håller sig AIK kvar? Fråga publiken!

Kommer AIK hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan? Då laget har förlorat tio raka matcher i och med ikväll talar statistiken inte för att AIK har några större chanser. Men se vad lite publik kan göra. Därför väljer vi att lägga tyngden på AIK:s supportrar, som fortsätter bidra med positiv energi. Det är direkt avgörande för laget att fortsätta dra publik. Att öka intäkterna och få supporterkulturen att frodas. Alla ni som stöttar AIK, ni har ett uppdrag. Håller sig AIK kvar i Hockeyallsvenskan är det vitalt att supportrarna fortsätter stötta laget.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN