KLART: Han blir ny tränare i AIK

Efter att ha sparkat två tränare under denna säsong har nu stockholmarna gjort klart med ett nytt namn inför nästa säsong. Han blir ny tränare i AIK från och med 2020/2021. 

Säsongen som gått har varit minst sagt turbulent för AIK. Laget var klara för kvalserien rätt tidigt men klarade sig kvar i Hockeyallsvenskan till även nästa säsong. Nu är dessutom den första pusselbiten i lagbygget klart. Han blir ny tränare i AIK säsongen 2020/2021.

Under fredagen gjorde AIK och Anders Gozzi klart med Oskarshamns gamla tränare Håkan Åhlund. Han var med och tog upp Oskarshamn till klubbens första SHL-äventyr förra året. I slutet av januari fick han dock sparken av smålänningarna. Nu väntar nya äventyr i huvudstaden.

Åhlund med många Elitseriesäsonger i Malmö IF (tog två SM-Guld med klubben) inledde sin tränarkarriär i Kumla. Efter detta hamnade han i Örebro innan flyttlasset gick till Malmö och Pantern. Nu är han alltså klar för AIK.

Känner sig inspirerad att få leda AIK 

– AIK är alltid AIK. Det är en av Sveriges mest anrika föreningar, vilket känns väldigt inspirerande. Det finns något som kittlar att spela viktiga matcher och kunna fylla Hovet, säger 52-åringen till AIK:s hemsida.

Även sportchef Anders Gozzi är oerhört glad över att kunna knyta till sig Åhlund.

– Vi är väldigt glada att kunna knyta till oss Håkan så här tidigt så han får en chans att vara delaktig i det lagbygge vi ska bygga. Håkan är en tränare som har gjort bra resultat de senaste åren, är taktiskt kunnig och bra att få maximal utdelning av sina lag.

Dementerade ryktena starkt 

Tidigare gick flera tidningar ut med att AIK skulle ha värvat Tommy Salo som ny sportchef. Något som AIK gick ut med och dementerade starkt på deras hemsida.

– Vi känner att vi behöver gå ut med en dementi då dessa uppgifter inte stämmer. Vi har inte för avsikt att byta sportchef, säger han.

Håkan Åhlund:s kontrakt sträcker sig över två säsonger.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN