KLART: Då startar Hockeyallsvenskan – med eller utan publik

Den 2 oktober startar Hockeyallsvenskan med eller utan publik. Det blev klart idag torsdag. Ligan kommer inom kort ut med det reviderade spelprogrammet.

Nu är det klart, den 2 oktober startar Hockeyallsvenskan med eller utan publik. Det meddelar ligan på sin hemsida idag.

Coronapandemin slår hårt mot samhället och de HockeyAllsvenska lagen är inget undantag. Det är av yttersta vikt för klubbarnas och ligans överlevnad att matcherna kan spelas inför publik eller att ett betydande ekonomiskt stöd erhålles. Annars riskerar flertalet svenska städer att bli av med deras stolthet i form av deras hockeylag.

Publiken är det som gör HockeyAllsvenskan och det är med stor sorg vi konstaterar att det finns en risk att supportrarna kanske inte kommer kunna följa sitt lag från läktaren och sjunga fram laget till seger. Ligan hoppas på snabbt beslut kring publikfrågan då det finns en överhängande risk att klubbarna inte kan slutföra säsongen om den spelas utan publik eller utan ekonomiskt stöd”, skriver Hockeyallsvenskan.

Nytt format

I och med den kommande säsongen får Hockeyallsvenskan ett nytt format där det är klart att ett lag går upp i SHL och ett lag åker ur till Hockeyettan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN