Home Klubbar AIK Inför VIK – AIK: ”Vi har haft det tufft på bortapan”

Inför VIK – AIK: ”Vi har haft det tufft på bortapan”

0

I ABB Arena Nord väntar ett möte mellan två klassiker lag. AIK kommer på besök hos bottenlaget Västerås. Hockeybladet.nu plockar fram det du behöver veta inför matchen.

Bra facit för AIK


Jumbon Västerås tar emot tabellelvan AIK i ett bottenmöte. Tre oerhört viktiga poäng står på spel. Säsongens tidigare möte har slutat i vinster för Stockholmslaget. Man vann senast hemma med 4-3 och nere i Västerås knep man extrapoängen efter övertid.

Västerås kommer närmast från en tung förlust där man förlorade med hela 7-1 (!) mot Tingsryd. Även AIK förlorade sin match mot Mora med två mål mot noll på Hovet.

Målvaktsproblem i Stockholmslaget

AIK:s målvakt Gasper Kroselj anslöt mitt under säsongen och har stått för en hel del svajiga insatser, vilket innebär att AIK har fått lägga ansvaret på unge Linus Lundin.
– Jag har inte kommit in i det hundra procent riktigt. Nu efter jul har det känts bättre, men jag hoppas kunna höja mitt spel några steg till, säger han när Hockeybladet når honom.

AIK har inte varit särskilt starka på bortaplan i år och ligger endast på 12:e plats i bortatabellen. Något Gasper Kroselj är väl medveten om.
– Ja, vi har haft det tufft på bortaplan. Men vi ska komma ut starkt idag och förhoppningsvis kan vi bättra på den statistiken nu.

Västerås saknar målskytten

På skadefronten saknar Västerås sin målskytt Markus Persson, samt den hårdföre backen Johan Jonsson. I AIK-lägret saknas Jens Jakobs men för övrigt är det skadefritt i lagen.

Kl 19.00 är det dags. Matchrapport kan du som vanligt läsa hos Hockeybladet.nu direkt efter matchen.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.