HEDLUND: AIK går upp i SHL om publiken vill

AIK siktar på att ta sig till SHL och många experter har tippat dem i toppen av Hockeyallsvenskan. AIK är det lag som har störst chans att ta sig upp i SHL – men bara om supportrarna vill och ställer upp för sitt Gnaget!

Jag har tippat AIK femma i Hockeyallsvenskan, en placering som laget och supportrarna hoppas att jag får äta upp. Nu ska vi inte dra för höga växlar efter endast en spelad omgång. Däremot är jag säker på att Gnaget går upp i SHL om publiken vill det. Kommer supportrarna och stöttar Gnaget hela vägen kommer de att lyckas. Lyckas med det som många säger är omöjligt nu förtiden, att ta sig upp till SHL från Hockeyallsvenskan.

Bra premiärsiffra

AIK lockade 6 486 personer till Hovet ikväll och de flesta gjorde allt nästan hela matchen för att lyfta fram sitt lag. Stundtals var i stort sett hela Hovet med på växelsång eller andra sånger och ramsor som ekade i Hovet. Det är inte alla SHL-lag som slog den siffran i sina premiärer.

I Hockeyallsvenskan är Gnaget outstanding när det gäller att stötta sitt lag, ljudmässigt och om man vill. Ikväll ville publiken, trots att både Henrik Lundberg och Oliver Eriksson Ek i BIK Karlskogas mål gjorde allt för att hålla siffrorna nere, och då vann AIK komfortabelt till slut.

AIK behövs i SHL

Med nedåtgående publiksiffror och tomma stolar i flera klubbar i SHL är AIK en klubb som behövs i den högsta serien. Stockholmshockeyn skulle få ett grymt lyft av derbyn, heta derbyn i ett gungande Globen eller varför inte ett Winter Classic på Tele 2 Arena eller Friends Arena. Det skulle vara ett lyft utan dess like för svensk klubblagshockey.

AIK har ett bra lag i år, men för att ta sig hela vägen upp måste publiken vara med hela säsongen och lyfta fram klubben. Annars blir det ett nytt försök nästa säsong eller nästa därpå…

Läs mer om Gnaget>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN