Gozzi: ”Det har varit rörigt”

AIK’s sportchef Anders Gozzi klev tidigare i höstas ner i båset igen för att vara en ett komplement till huvudtränare Roger Melin. Ett beslut som kanske inte varit smärtfritt.

Inför säsongen så kompletterade AIK sin ledarstab med Patrik Klüft för att assistera huvudtränaren Roger Melin och David Engblom. Men en bit in på säsongen så lämnade Klüft sin post och Gozzi klev själv ner i båset.

”För stor omsättning på folk”

Det har varit en ojämn säsongsinledning för Stockholmslaget så här långt och Gozzi är beredd att hålla med. ”Det har varit fruktansvärt ojämnt”, säger Gozzi och tycker att omsättningen på spelare har satt sina spår.
-Tyvärr har vi haft en lite för stor omsättning på folk. Det har varit nästan en femma borta per match och det blir väldigt mycket, framförallt när gäller de som ska vara tongivande spelare, säger Anders Gozzi till Hockeybladet.nu

”Det kanske inte är det optimala”

Beslutet att ta klivet ner i båset var inte bara Gozzis men när han fick frågan så var det inte så svårt att säga ja.
– Det var ju egentligen inte mitt beslut men när Anders Olsson och Roger Melin frågade så var det inte så svårt att säga ja, förklarar Gozzi.

Men när det kommer till att vara både sportchef över huvudtränare Roger Melin och samtidigt hans assisterande tränare så är det inte bara positivt.
– Det kanske inte är det optimala men utifrån förändringen i båset så blev det en lucka som Roger tyckte att jag skulle fylla och vi hade en bra känsla sedan förra året.

”Det är precis som vi sade innan”

Platsen i båset fanns öppen för Gozzi sedan den tilltänkta assisterande tränaren Patrik Klüft lämnat densamma och beslutet var helt och hållet Klüft’s.
– På frågan om beslutet var Patriks så är svaret, ja.

”Det är bara att gratulera”

Med en rad unga talanger i laget så kan man bara tänka tanken på att det stundar ett Junior-VM om bara ett par veckor och två av AIK’s talanger är högaktuella. Nämligen Jesper Bratt och Fredrik Karlström. Trots att det skulle vara tunga tapp så är Gozzi forsatt positiv.
– Vi är ganska breda på forwardssidan, det är två riktigt duktiga hockeyspelare så det är bara att gratulera om de kommer med, avslutar Gozzi.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN