FÖDELSEDAGSBOMBEN: Elitlicensen i fara – AIK tvingas låna

AIK tvingas låna tre miljoner kronor för att klara elitlicensen något som Hockeypuls.se var först att rapportera om. Uppgifter till Hockeybladet säger att det är en privatperson som ansökt om lånet. 

I jakten på SHL brottas AIK hockey av ekonomiska problem. För att klara av elitlicensen så tvingas man ta ett lån på tre miljoner kronor av ”Den svarta massan”, något som Hockeypuls.se var först att skriva om. Uppgifter till Hockeybladet säger att det är en privatperson och inte AIK som förening som ansökt om lånet. Något som i sin tur strider mot ”Den svarta massans” syfte. I artikeln i hockeypuls går att läsa:

– DSM är som en AIK-bank som har stöttat många sektioner tidigare. Vi har ställt en förfrågan. Det handlar om att pengarna ska göra att vår balansräkning accepteras av licensnämnden, säger AIK Hockeys vd Anders Olson till hockeypuls.se

Enligt uppgifter till Hockeybladet stämmer inte detta uttalande. AIK har som klubb inte ansökt om lånet utan det är alltså en privatperson som själv ansökt om lånet.

Svart hål efter nyemissionen

För att hälsa AIK att ta steget till SHL så startade klubben en nyemission med hjälp av Peppins för drygt ett år sedan. Målet var att komma upp i en summa av 16 miljoner kronor. Resultatet av nyemissionen kan liknas vid ett stort svart hål där pengarna nyemissionen gett direkt gått till att betala AIK:s skulder. Uppgifter säger att det rör sig om skulder på uppemot 30 miljoner kronor under en treårsperiod.

Denna säsongen räknar AIK att gå sju miljoner kronor back, en summa som kan springa iväg betydligt mer i jakten på en SHL-plats.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN