FEM PUNKTER: Så ska AIK räddas kvar i Hockeyallsvenskan

0
4324
AIK går mot sin sämsta säsong på mycket länge, inte sedan 2004/2005 är laget nära spel i Hockeyettan. Det finns dock ett sätt för AIK att räddas kvar i Hockeyallsvenskan.

Så ska AIK räddas kvar i Hockeyallsvenskan. Hockeybladets Tomas Hedlund listar fem punkter för att klubben ska resa sig och inte degraderas i ett negativt kval. Det kan också bli så illa att klubben skulle kunna gå i konkurs vid en degradering. Frågan är om det är det AIK:s supportrar går och väntar på? De är nämligen den största nyckeln till att AIK ligger där de gör, sist i Hockeyallsvenskan, trots poäng ikväll mot Karlskrona.

1. AIK behöver publiken

Om de som kallar sig för riktiga AIK:are tar sig i kragen och beger sig till Hovet för att stötta klubben i sitt hjärta. Det räcker med att man går på två tre matcher var så borde man slicka 6 000-vallen och betalar varje person 100 kronor i entré skulle det ge ett kapitaltillskott på 400 000 kronor per match.

När dagens publiksiffra presenterades på Hovet var det en generad speaker som gjorde presentationen.

– Det är dags att presentera dagens publiksiffra. Idag är ni, ja eller antal sålda är 2 072, säger speakern ”Sheriffen”.

På tio hemmamatcher skulle AIK dra in fyra miljoner, minst. Dessutom folk drar folk.

2. Nya eller nygamla spelare

Om och då säger jag om AIK får publiken att komma skulle de genom smarta värvningar kanske lyckas klara sig kvar i Hockeyallsvenskan även utan kval. Varför inte ställa frågan till Leksand om ett lån på Daniel Olsson Trkulja, som inte kommer till sin rätt i SHL. Vare sig i Linköping eller nu den här säsongen i Leksand. Trkulja har stått för sju poäng på 22 matcher i SHL. Han behöver en nytändning.

Ett telefonsamtal söderut till HV71 och få hem Christian Sandberg som på sina 18 matcher i HV71 endast mäktat med fyra poäng.

Lägg därtill en forward och två backar till för en ny femma. Det skulle betyda mycket för AIK, både sportsligt och ekonomiskt.

3. Två tunga sponsorer

Med två tunga sponsorer skulle AIK kunna satsa för att i första hand vara kvar i Hockeyallsvenskan. Sedan påbörja jobbet med en extreme makeover för att ta sig tillbaka till SHL.

4. Byte av sportchef

Okej, Anders Gozzi har inte haft mycket i pengapåsen för att få ihop en stark trupp den här gången. Men tidigare har han haft något av Hockeyallsvenskans bästa spelarbudgetar och tränare. Inte ens då lyckades klubben ta sig upp till svensk hockeys finrum. Precis som att spelarna kan behöva en ny röst på träningar och matcher, kan tränarna behöva det samma.

5. Lagmoral

AIK ligger sist i tabellen och visar inte mycket lagmoral alls. Okej att de vänder matchen och tar poäng från att ligga under med 1-4 och sedan gå upp till ledning med 5-4. Tappade man spelet igen och Karlskrona kunde vända och vinna efter 17 sekunder in i förlängningen.

Det värsta var att när Karlskrona började göra mål efter mål var att endast Robin Jacobsson och nyförvärvet från Färjestad Gustav Bouramman som åkte fram till nye målvakten Mika Järvinen för att peppa honom. Järvinen måste ha funderat vart han kommit någonstans, helt utlämnad av nästan hela laget.

Klarar AIK av dessa fem punkter kan de till och med bli farliga för de som ligger på kvalplats till SHL. Lag har legat toksist tidigare och gått upp.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

9 + sexton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.