Efter nio raka förluster – fiaskolaget sparkar tränaren

Efter nio raka förluster, varav 3-19 i målskillnad de tre senaste matcherna, sparkar fiaskolaget AIK tränaren Jussi Salo. Ersättaren är en gammal bekant.
– Bobo har varit i AIK tidigare och har ett stort hjärta för klubben, säger Anders Gozzi till klubbens hemsida. 

Jussi Salo får sparken från fiaskolaget AIK efter nio raka förluster i Hockeyallsvenskan. Nu tränare bli AIK-bekatningen Bobo Simensen, som skrivit kontrakt med klubben säsongen ut.

– Bobo har varit i AIK tidigare och har ett stort hjärta för klubben med ett stort engagemang och bra karaktär. Egenskaper som vi tror är bra i detta utsatta läge vi befinner oss i. Han gillar även denna typ av utmaning, är en stor vinnarskalle och har gjort bra i från sig tidigare i liknande situationer. Han kom bland annat in säsongen 04/05 och tog tillbaka AIK till Allsvenskan efter en tuff start på säsongen, säger Anders Gozzi, sportchef i AIK till klubbens hemsida.

AIK:are sedan barnsben

Bobo Simensen är en tränare med svartgult hjärta och kommer till klubben efter en fiaskostart på säsongen. Nu riskerar AIK att tvingas kvala för att vara kvar i Hockeyallsvenskan. Något som kan bli klubbens största kris sedan säsongen 2004/2005 då klubben senast huserade i Hockeyettan. Något som Simensen nu hoppas kunna förhindra.

– Jag har varit AIK:are sedan barnsben och det är en stor grej att komma tillbaka. Jag vet att det kommer blir tufft men det finns bra kvalité i spelarna, men laget har inte fått ut sin fulla potential. Min uppgift blir att få spelarna att inse det och skapa ett enkelt spel som gör att vi kan börja vinna matcher, säger Bobo Simensen till klubbens hemsida och fortsätter:

– Tillsammans kan vi göra något väldigt bra. Det gäller att få tillbaka en härlig känsla i gruppen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN