COMEBACK: Kaptenen tillbaka ikväll

Kaptenen i AIK är tillbaka efter några veckors skadefrånvaro. Christian Sandberg kommer tillbaka till ett AIK som är inne i ett poängstim. Elva raka matcher har klubben tagit poäng i och de har vunnit åtta av dem. Nu väntar Troja/Ljungby borta.
– Jag tror att det kommer bli en väldigt tuff match, det kommer krävas hårt arbete från allihopa, säger Christian Sandberg.

Inför kvällens match i Hockeyallsvenskan får AIK tillbaka kaptenen och härföraren Christian Sandberg, som varit bort på grund av skada. Det är en laddad kapten som är redo att leda sin trupp i jakten på i första hand den Hockeyallsvenska finalen. Sandberg är lite osäker på sin form.

  • Jag tror att den är helt okej. Jag har kunnat åka ganska mycket skridskor när jag varit skadad, men sen gäller det att hitta tajming i vissa situationer. Man får försöka jobba hårt och bidra så mycket man kan, säger Christian Sandberg till AIK:s hemsida.

Jobbigt att sitta vid sidan

Sandberg har inte trivts vid sidan av isen, det är på isen han vill vara. Han har fått skynda långsamt för att inte slita upp skadan igen.

– Det är jobbigt att sitta vid sidan av, men det gäller att göra det bästa av situationen. Se till att man får ordning på skadan, träna hårt och se till att hålla sig i form så att man är redo när man kommer tillbaka. Det känns bra nu!

Kaptenen tror på tuff match

Ikväll möter AIK Troja/Ljungby på bortaplan och då gör Sandberg comeback. En tuff match mot ett lag som slåss för sitt allsvenska liv och kommer att göra allt för att sätta käppar i hjulen för AIK:s kvaljakt.

– Jag tror att det kommer bli en väldigt tuff match, det kommer krävas hårt arbete från allihopa, det är vi inställda på. Vi måste steppa upp vårt PP och ta vara på de chanser vi får. Jag tror att tålamodet kommer vara grymt viktigt, vi kommer möta ett lag som kör ganska hårt. Vi kommer få våra chanser, det gäller att ta tillvara på de, säger Sandberg.

Längtar efter match på Hovet

På fredag får Sandberg äntligen kliva ut på Hovets is igen och gör comeback inför hemmapubliken. En arena han älskar att spela hockey i. Om det är skillnad på att spela hemma eller borta?

– Det är klart att det är stor skillnad, jag älskar att spela på Hovet. Det finns ingenting bättre. Vi har haft lite blandade insatser både borta och hemma, jag själv lägger inga funderingar på om det är hemma eller bortaplan, men jag tycker det är skitkul att spela hemma.

Läs mer om AIK här>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN