BOTTENMÖTET: Vinna eller försvinna för Gnaget ikväll

0
810
Foto: Bildbyrån
Från topplag till bottenlag på en säsong. Förra säsongen slogs Gnaget om en plats i årets SHL, i år slåss man om överlevnad. Kvällens match mot Almtuna kan vara den viktigaste i klubbens historia. 

Förra säsongen vann AIK Hockey Hockeyallsvenskan före IK Oskarshamn. Dock föll man både i finalen mot smålänningarna samt det efterföljande kvalet mot Leksand. Dessa två lag gick upp till SHL medan Gnaget fick stanna kvar i Hockeyallsvenskan. Stockholmarna satsade stort på att just ta steget upp och när man misslyckades blev det sparkrav. Ett sparkrav som kan kosta oerhört mycket.

Just nu ligger Gnaget på en jumboplats i Hockeyallsvenskan med hela elva poäng upp till just Almtuna vilket är kvällens motståndare. Dock med en match mindre spelad. Skulle AIK förlora ikväll är risken stor att försprånget för Uppsalaklubben blir för stort och Gnaget får spela kvalserie senare i vår.

En kvalserie motståndarna i kvällens match fick erfara förra säsongen då man faktiskt fick lämna Hockeyallsvenskan under ett par månader. Dock räddades klubben kvar i landets näst högsta serie eftersom IK Pantern från Malmö gick i konkurs och Almtuna fick tillbaka sin plats i Hockeyallsvenskan.

Skulle AIK hamna i en kvalserie är det oklart hur pass klubben är rustad för detta. Det är i stort sett ett helt nytt lag hos de svartgula och även om den nytillsatta tränaren Bobo Simonsen är väldigt rutinerad är det oklart om detta räcker.

Publiken sviker 

Framgångar föder publik sägs det. Bra lag får den publik den förtjänar. Men publik föder även framgångar. Är det något AIK skulle behöva i detta läge är det just fansens stöd från läktarna. Precis det min kollega Tomas Hedlund nämner i denna krönika.

På juldagen ska AIK ta emot Södertälje SK och meningen är att matchen ska spelas på Globen inför 6000 åskådare. Dock verkar det gå trögt med biljettförsäljningen för klubben då de går ut med en text på hemsidan om att de måste sälja minst 4000 biljetter innan fredag, annars flyttas matchen.

Just nu ligger AIK femma i publikligan i Hockeyallsvenskan. Där gäller dock antalet sålda biljetter. Men det är skrämmande lite med ett publiksnitt på 2 723 för en klubb av AIK´s storlek och historia.

Nedsläpp mot Almtuna sker 19:00 ikväll på Hovet. Allt från matchen följer ni så klart på Hockeybladet.nu 

 

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

4 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.