ANALYS: Panterns intensitet blev avgörande

Trean mot fyran ställdes under kvällen mot varandra där hemmalaget IK Pantern drog det längsta strået. Det var en stark öppning och en enorm intensitet från ena sidan och en lam start från andra sidan som blev matchavgörande.

Ett taggat Pantern som visade direkt vilka det var som bestämde. Genom att öppna första perioden med en stark skridskoåkning kunde man säkert spela färdigt matchen och få med sig tre poäng. En hög press där Panternspelarna hela tiden låg nära inpå AIK ledde till att stockholmslaget fick det svårt och därmed blev resultatet 5-2 efter tre spelade perioder.

Ett svagt AIK som var kvar i omklädningsrummet

Redan från matchminut ett såg man att AIK inte riktigt var med i matchen. Pantern stod för ett tempo som inte AIK kunde svara upp till, vilket komma att bli en anledning till både 1-0 och 3-0 målet. Det sistnämnda kom på en kontring från ett boxplay-spelande IK Pantern. I andra perioden får dock AIK kontakt genom att reducera två gånger om, trots ett momentum lyckades Pantern återigen ta över matchen med hjälp av sin intensitet och press. Ska AIK fortsätta vara med i toppen krävs det att man jobbar på tempot och hungern i matchen, något man inte visade i dagens möte.