AIK’s supertalang: ”Det är bara att köra”

Nils Höglander har inte ens fyllt 16 men han har redan hunnit flytta långt hemifrån, spela seniorhockey och vunnit inofficiella U17-VM.

Ett nytt stjärnskott har de senaste veckorna presenterat sig på den svenska hockeyscenen. Efter Lukas Wernbloom och Rasmus Dahlin så har AIK lyft fram en spelare född på 2000-talet. En forward född i Gargnäs i Lappland som spelade i Clemensnäs HC innan det säsongen 15/16 blev Timrås U16 och J18-lag. Utöver SM-spel så blev det även spel i U16-landslaget där det blev tre poäng på tre landskamper det året men han slår inte av på takten.

”Det är ju en lite större stad”

Till den här säsongen så gick flyttlasset från Timrå till Stockholm för spel i AIK. Nils som är född 2000 ska egentligen göra sitt första år på juniornivå men efter att ha spelat tre säsonger på J18-nivå med sina tidigare klubbar så påverkar inte flytten hockeyn nämnvärt. —Det är ju en lite större stad med lite mer folk men hockeyn är ju i princip detsamma, säger han till Hockeybladet.nu

Spela fysiskt, aggressivt och med fart

Under de matcher han gjort i HockeyAllsvenskan så har han spelat sitt spel menar han och det är med de orden Nils Höglander beskriver sitt spel.
– Jag gillar att tacklas, spela aggressivt och med fart.

I de fyra matcher han spelat så har man sett nummer 20 sätta press när han får chansen och komma högt upp i banan med fart. Som grädde på moset gjorde han under onsdagskvällen sin första poäng i HockeyAllsvenskan.
– Det är väl ett stort steg från J18 och så men jag vet inte. Det är bara att köra.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN