AIK:s joker i kvalet: Har spelat upp tre klubbar i SHL

0
309

Ikväll går kvalrysaren vidare och AIK har ett ”hemligt” vapen i jakten på SHL, i truppen finns en spelare som är van att gå upp i SHL. En riktig joker.
– Jag började spela bra hockey i rätt tidpunkt, säger Jens Jakobs, forward i AIK till Hockeybladet.

Jens Jakobs är AIK:s joker i kvalet, han har varit med och spelat upp tre klubbar i SHL (Elitserien). Det började som junior när han var med i Moras trupp som skrällde sig till dåvarande Elitserien.

– Jag spelade inte så mycket det året i Mora, jag vet inte om jag kan räkna det. Jag var i alla fall med i truppen, säger Jens Jakobs till Hockeybladet.

Sedan har det fortsatt med att spela upp både Djurgården 2014 och Malmö 2015, båda gångerna efter att ha fått lämna Leksand. I båda de kvalen var Jakobs tongivande.

– Jag började spela bra hockey i rätt tidpunkt och fick spela med bra folk och det rullade på. Jag var inne i ett bra flyt då.

Nu är det kval igen för Jakobs, denna gång med AIK och efter en relativt trög säsong har det börjat lossna för masen från Säter.

– Jag börjar hitta formen, jag har missat mycket lägen – men vår line har spelat bra och har gjort mycket mål på slutet. Det är tack vare att laget har gått så bra. Vi har hittat formen rejält efter en tung start, säger han och fortsätter:

– Det är lite roligare nu när det gäller lite.

Joker som kan bli hjälte

För den 32-årige forwarden spelar det ingen roll om han kan titulera sig kvalhjälte efter kvällens bortamatch mot Almtuna.

– Det är skitsamma vem som blir det bara vi vinner ikväll, det är det viktigaste.

Det väntas ett massivt tryck från AIK-supportrar i Metallåtervinning Arena i Uppsalastadsdelen Gränby ikväll. Jakobs varnar för Almtuna och hoppas att de klarar uppgiften att hålla Västervik bakom sig.

– Det hoppas jag verkligen, det är ett riktigt bra lag vi möter. Vi ska försöka spela som vi gjort de senaste matcherna och inte fundera så mycket.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sexton − 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.