AIK vann rafflande fredagsmöte

I ett av HockeyAllsvenskans fredagsmöte, matchen mellan AIK och Södertälje, blev det målkalas. Matchen slutade 6-4 till AIK. David Berg fick också göra första målet för säsongen.
– Fantastiskt skönt att få in första, säger David Berg till hockeybladet efter matchen.

Matchen hade inledningsvis högt tempo. Redan efter 33 sekunder kom första målet för hemmalaget AIK. Det var Anton Holm som slog till den första gången. Södertälje fick nästan direkt efter första målet, efter ungefär tre minuter, chansen att kvittera i ett friläge. Men Erik Källgren som vaktade kassen för Gnaget klarade. Omedelbart efter räddningen vände spelet och Jens Jakobs kunde istället göra 2-0. Lite senare när tiden slog 11.02 kom kvällens första för Södertälje genom Nicklas Heinerö. AIK:s Jesper Frödén skulle dock göra 3-1 innan första perioden var över.

Andra perioden kantades generellt av lägre tempo gentemot den fartfyllda första perioden. Det blev betydligt färre mål i mittenakten. När det återstod ungefär fyra minuter skapade Södertälje mer nerv i matchen genom att reducera till 3-2. Det var ingen mindre än skyttekungen Thomas Valkvae-Olsen som slog till med 22:a fullträffen för säsongen. Inför sista perioden var matchen helt klart vid liv.

Omgående kvittering

Kvitteringen kom också omgående i tredje perioden. Det tog Lucas Carlsson bara sju sekunder att sätta pucken bakom Erik Källgren. Två minuter sedan kvitteringen svarade Gnaget med att göra 4-3, det var David Berg som dessutom registrerade första målet för säsongen. Han lyfte in en fladderpuck mot mål som ställde George Sörensen i Södertäljekassen.

– Projektil från rödlinjen helt enkelt. Nä men det var fantastiskt skönt att få in första. Jag tycker att jag har skjutit som fan, men den har inte trillat in. Nu var det verkligen ett höstlöv som gick in så att det är otroligt kul, säger en leende David Berg till hockeybladet efter matchen.

Glädjen blev dock inte långvarig för AIK då Södertälje kvitterade ännu en gång. David Åslin smällde till med ett slagskott i powerplay då nästan sju minuter var spelade av den tredje perioden. Resultatet 4-4 stod sig ett bra tag. Matchen kunde ha gått till förlängning men AIK blev bjudna på ett fem mot tre powerplay efter att Södertäljes Nicklas Grossman åkt ut för en tripping. Då hade det bara gått en halv minut på Stefan Johanssons roughing utvisning. AIK:s Anton Holm kunde således göra 5-4 i fem mot tre överläget när lite mindre än tre minuter återstod av matchen. Christian Sandberg fastslog slutresultatet 6-4 i tom kasse.

”Skjutit som fan”

För att summera detta fredagsmöte var det en rafflande match med många mål åt båda hållen.

– Starkt att vinna till slut. De gör ju mål hela tiden vi har gjort mål, men vi håller vårt momentum uppe så det är starkt att vinna till slut. Jag är nöjd måste jag säga, jag gick ändå plus ett och jag tycker att jag och Norin spelar bra ihop. Vi löser många situationer på ett bra sätt i dag så jag är nöjd, säger David Berg.

AIK visar just nu upp en stark form och detta blev fjärde raka vinsten.

– Vi gnuggar på bra allihopa och alla bidrar. Det är ju inte bara en som bidrar, utan alla fyra linor. Vi har bra stäm i truppen, bra ”go” och vi sprider mycket energi till varandra så det är bara att hålla lågan uppe nu så ska det gå bra. Först ska vi få vila här nu i två dagar, ledig helg, sedan så har vi tre dagar på oss att träna upp oss igen. Hitta formen inför Timrå, avslutar David Berg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN