AIK tog viktig vinst på bortaplan

AIK besegrade ikväll Södertälje med 3-1 i ett kokande Scaniarinken. Gästerna har under denna säsong haft stora bekymmer med att vinna på bortaplan. Kvällens vinst blev den tredje av totalt tio segrar som inte kommit hemma på Hovet.

AIK fick en drömstart på matchen med ett ledningsmål i powerplay två minuter in i den första perioden. Målet gjordes av Christian Sandberg som skickade iväg ett skott från blålinjen direkt efter tekning i offensiv zon. Gästerna fick kort därefter in ett 2-0 mål, men det blev bortdömt för spelare i målgården.

Sent mål för AIK i andra perioden

Södertälje inledde den andra perioden starkt. Efter bara 23 sekunder blev Anton Holm upphakad vid ett friläge och tilldelades straffslag. Holm kunde dock inte kvittera för Södertälje då Garsper Kroselj var tät i AIK-kassen. Kort efter det fick hemmalaget spela i numerärt överläge, men lyckades inte skapa några direkt vassa chanser. Med tre minuter kvar tills pausvila utökade Nicklas Heinerö ledningen till 2-0 för gästerna.

Steen stängde matchen i tredje

Södertälje fick fem minuter in i den tredje perioden in en reducering. Patrik Kallmert höll sig framme och gjorde sitt första mål i HockeyAllsvenskan för den här säsongen. Trots bra press från hemmalaget i slutet av matchen lyckades Oscar Steen säkerställa slutresultatet 3-1 i tom bur med mindre än en minut kvar av matchen.

AIK klättrar upp på slutspelsplats

Med kvällens vinst tar AIK det stora klivet från en tiondeplats till en åttondeplats i tabellen. Södertälje fortfarande sist efter kvällens omgång.

Matchfakta: Södertälje SK – AIK 1-3 (0-1,0-1,1-1)

0-1 (02:28) Christian Sandberg (Stefan Johansson, Jens Jakobs) spel fem mot fyra

0-2 (36:52) Nicklas Heiner (Jonas Almtorp, Filip Hedberg)

1-2 (45:20) Patrik Kallmert (Sebastian Höglund)

1-3 (59:17) Oscar Steen (Daniel Olsson-Trkulja)

Skott: 20-28

Räddningar: 25-19

Utvisningar: 2×2-2×2

Domare: Johan Nordlöf

Linjemän: Jesper Jatko, David Laksola