Nylander klar för JVM

Här kommer en tidig julklapp till alla hockeyfans. Buffalo släpper Alexander Nylander till JVM. Och Sveriges JVM trupp blir ännu en artist rikare.

 

Ett redan stjärnfyllt JVM-lag blir ännu en artist rikare. Buffalo Sabers har nämligen tillåtit Alexander Nylander att spela i årets JVM. Alexander Nylander som varit juniorkronornas poängkung i de senaste två världsmästerskapen får dock inte lika lång resa som sina lagkamrater. JVM spelas på Alexanders ”hemmaplan” i Buffalo. Alexander har under en och en halv säsong med Rochester Americans (AHL) stått för sammanlagt 34 poäng på 79 matcher.

JVM är en stor och prestigefylld turnering som vi verkligen ser fram emot att få arrangera här i Buffalo. För Alexander blir den en fantastisk möjlighet att ta ytterligare ett steg i utvecklingen, säger general managern Jason Botterill till klubbens hemsida.

Truppen bantas

Med Alexanders intåg i truppen så behöver Montén banta ner Sveriges JVM-trupp med totalt fyra spelare, som får packa sina väskor och flyga tillbaka till Sverige. Mycket talar för att det handlar om en back och tre forwards. Tidigare i år gjorde vi en intervju med HV71:s unga forward David Gustafsson som var med på första listan. När nu Nylander ansluter så kan platsen vara hotad.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN