Inget spel i NHL för David Ullström – nedskickad till AHL

Det kommer kanske inte som en jättenyhet. Men David Ullström som har en gedigen skadehistorik har nu blivit nedskickad till AHL av Arizona Coyotes. Det meddelade Arizonas General Manager John Chayka igår. 

Den skadedrabbade centern David Ullström är nedskickad till AHL och Tucson Roadrunners meddelar General Managern John Chayka i ett pressmeddelande. David Ullström återvände till HV under slutet av SM-guldsäsongen 16/17. Han noterade sen 6+24 på 47 matcher och belönades med ett NHL-kontrakt. Ullström som har en gedigen skadehistorik har plågats av en överkroppsskada som säkerligen påverkat beslutet att skicka ner centern.

 

”Inga pågående samtal”

HV71:s sportchef Johan Hult har i tidigare intervju med Hockeybladet meddelat att man inte för några samtal med spelarna som skickats ner till AHL. Det är klart att det finns ett intresse både hos HV71 och som hos andra klubbar men spelare i den kalibern. Men några pågående diskussioner förs inte för stunden.

-Nej vi för inga diskussioner med någon av dem. Alla åkte över med ambitionen att ta en plats i NHL. Dem befinner sig på sin drömresa och kommer säkerligen kriga i AHL som nu startar. Sen finns det såklart ett intresse från oss som det säkerligen gör hos flera klubbar, då det är väldigt duktiga ishockeyspelare. Men några diskussioner pågår inte sa Johan Hult i tidigare intervju med Hockeybladet.

Sedan tidigare finns spelare som Andreas Borgman, Pierre Engvall, Erik Brännström, Lawrence Pilut som alla fått inleda säsongerna i AHL.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN