HYLLNINGEN: Så hyllas svensken av NHL-klubben

Den forne HV-centern William Karlsson är fortsatt glödhet i NHL och klubben Vegas Golden Knights. I matchen mot Columbus gjorde han två mål och blev utsedd till matchens första stjärna. Nu hyllas han av NHL-klubben med lite hjälp av en annan svensk.

William Karlsson blev snabbt en publikfavorit i Kinnarps Arena. Säsongen 2014 lämnade han HV71 efter att laget en söndag föll mot Skellefteå. Det var en turbulent säsong för HV71. Då bland annat Ulf Dahlén fick sparken strax innan jul och ersattes av Torgny Bendelin och Anders Olsson. För Williams del bar det av mot NHL och Anaheim Ducks och publiken i Kinnarps Arena hade för sista gången fått höra och se William Karlsson skrinna in till Lejonkungens: ”snart är det jag som är kung” och det är just det han senare blev.

Delad andraplats

William Karlssons byte till Vegas Golden Knights är nog det bästa som har hänt honom i sin karriär. Denna säsongen har det blivit hela 42 poäng (27 mål/15 assist) på 48 spelade matcher. Och när Vegas mötte hans forna klubb Columbus Blue Jackets så gjorde Karlsson två mål och blev matchens första stjärna.

– Det kändes jättebra och jag tycker att jag spelade en bra match överlag, säger Karlsson till Vegas hemsida efter matchen.

Med sina 27 fullträffar så ligger han på delad andraplats i NHL:s målliga tillsammans med Nikita Kucherov och Anders Lee.

Världens bästa Karlsson

Om lejonkungens ”Snart är det jag som är kung” ekade i Kinnarps Arena så får publiken i Vegas även där sjunga med på svenska. Efter matchen mot Columbus där Karlsson hyllades som matchens första stjärna så var tonerna utbytta. Detta tack vare hjälp från lagets svenske talangscout Jesper Björk. Ligger man på delad andraplats i NHL:s poängliga ja då får man allt titulera sig som ”världens bästa Karlsson.

Se men framförallt lyssna till Vegas hyllning av William Karlsson i klippet nedan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN