BEKRÄFTAT: Henrik Zetterberg slutar

Det gick inte längre. Ryggproblemen satte stop för en av svensk hockeys största stjärnor. Nu bekräftar Detroit Red Wings manager Ken Holland att Henrik Zetterberg slutar.

Henrik Zetterberg tvingas avsluta karriären. Ryggproblemen satte stop för en av svensk hockeys allra största stjärnor. Zetterberg som inte kunnat träna som han velat under sommaren, tvingas nu att sluta. 2014 opererade Zetterberg ryggen och har sedan dess spelat samtliga matcher med Red Wings. Förra säsongen så drabbades han återigen av ryggproblem och spelade uteslutande enbart matcher.

Enligt Dana Wakiji ska Zetterberg nyligen ha konsulterat en läkare som konstaterade att det ”inte finns något de kan göra” år ryggproblemen, och karriären tog därmed slut.

Detroit eller inget alls

I tidigare intervju Hockeybladet gjorde med Zetterbergs agent Gunnar Svensson så dröjde beslutet länge på grund av statusen på ryggen. Men skulle det bli fortsatt spel så var det Detroit eller inget alls.

-Jag tror helt enkelt inte att han har bestämt sig, ännu. Det har varit en del skadeproblem som med ryggen. Det är omöjligt att svara på hur det blir för det kan man inte veta som det är nu. Om Henrik Zetterberg väljer att fortsätta spela så blir det i Detroit, inget annat är aktuellt, sa Zetterbergs agent Gunnar Svensson till Hockeybladet då.

Zetterberg har spelat i Detroit Red Wings sedan säsongen 2002/03, totalt 15 säsonger och varit lagkapten de senaste sex. Totalt gjorde 960 poäng på 1 082 NHL-matcher.

Njut av en del av vad Henrik Zetterberg uträttat i sin karriär här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN